Aktuellt

Listningstak

Vi är beviljade listningstak vilket innebär att man i nuläget inte kan lista sig på vårdcentralen Stadsfjärden.
Om man i alla fall väljer att lista sig sätts man i kö.
Vi eventuella frågor kontakta verksamhetschef Björn Hallström via epost bjorn.hallstrom@regionsormland.se

Influensavaccination

Dropin på vårdcentralen tisdagar veckorna 47-50 kl. 15-16:30.
Dropin på distriktssköterskemottagningen i Nävekvarn tisdagar veckorna 47-50 kl. 13-14.

TBE-vaccination

Vi på vårdcentralen Stadsfjärden har ett samarbete med Vaccinkliniken.

Priser för TBE-sprutan:

Barn  3 - 19 år*: Avgiftsfritt
*Barn under 3 år som tidigare än 2019-04-20 påbörjat en avgiftsfri TBE-vaccinering och ska fylla på med en ytterligare dos får denna dos avgiftsfritt.

Barn: 340:-
Vuxen: 380 :-
Pensionär: 340 :-

För mer information och övriga tider hänvisar vi till  Vaccinkliniken i Nyköping.

E-tjänster på 1177.se

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt se din bokade tid, omboka tid eller i vissa fall direktboka tid. Du kan även se dina läkemedel, din journal och vissa intyg.

Journal på nätet

Nu kan du som har fått vård vid Stadfjärdens vårdcentral läsa din journal via nätet. Det är journalanteckningar och kontakter som blir synliga nu på en gång, men att vi kommer tillgängliggöra mer information så snart det är möjligt.

Den 22 mars 2016 påbörjar Region Sörmland lansering av tjänsten Journalen vilket innebär att du som patient på vårdcentralen Stadsfjärden kan läsa din journal via nätet. Tjänsten kommer att bli tillgänglig för fler vårdenheter från och med den 4 april.

Om du är över 18 år, har e-legitimation och ett konto till 1177 Vårdguidens e-tjänster, så har du som bor i Sörmland tillgång din journal digitalt. Läs mer om e-tjänsterna och logga in här eller från startsidan.

Tjänsten är inte retroaktiv, du kan inte ta del av uppgifter i journalen daterade tidigare än 1 februari 2016. Men sådana äldre journaluppgifter har du också rätt att ta del av. Kontakta i så fall aktuell vårdenhet.

Sörmlands hälsoprogram

Om du fyller 40, 50 eller 60 år i år och är listad hos oss så kommer vi att kalla dig någon gång under året för provtagning och hälsosamtal. Deltagandet är frivilligt och programmet syftar till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2 i Sörmlands befolkning.

Mer info och svar på vanliga frågor finns här: http://www.1177.se/Sormland/Tema/Halsa/Livsstil---att-andra-en-vana/Sormlands-halsoprogram/