Kurator

Vi på Vårdcentralen Stadsfjärden vill tillsammans skapa morgondagens primärvård redan idag. Vårt samtalsteam befinner sig i en mycket spännande och utvecklande fas där man sedan en tid bedriver ett förändringsarbete.

Information om arbetsplatsen
Vårdcentralen Stadsfjärden är en populär vårdcentral med ca 16 600 listade patienter. Vi som arbetar tillsammans är ca 60 personer och rent geografiskt ligger vi ett stenkast från havet. I samtalsteamet ingår idag tre kuratorer och en psykoterapeut. För tillfället även en deltidsanställd kurator. I samtalsteamet har man kommit en bra bit på väg med sitt förändringsarbete som innebär kortare väntetider och breddat utbud av KBT-inriktade insatser.

Vi på vårdcentralen, är måna om att våra patienter ska få bästa möjliga bemötande och vård. Tillsammans jobbar vi hela tiden med att bli lite bättre. Våra delägare deltar aktivt i vården och det är därför nära till besluten.

Arbetsuppgifter
I primärvårdens uppdrag ingår att behandla lätta till medelsvåra depressions- och ångesttillstånd, stressrelaterad ohälsa, psykosocial ohälsa, smärtproblematik, krishantering och PTSD. Du kommer att ingå i vårdcentralens samtalsteam. Samtalsteamet utför kvalificerade bedömningar och behandlingar både i grupp, individuellt samt i föreläsningsform. I arbetet ingår också daglig telefonrådgivning samt att arbeta med förebyggande insatser. Vi deltar också i rehabprocessen för återgång i arbete. Vi samverkar med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten. Arbetsgruppen har regelbunden handledning.

Kvalifikationer
Socionom eller Beteendevetare med KBT steg 1-utbildning.
Erfarenhet av arbete inom primärvården, klinisk erfarenhet av självständig samtalsbehandling och erfarenhet av gruppbehandling är stor fördel. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du:
Är intresserad av att utveckla hur framtidens vårdcentral ska hantera psykosocial ohälsa.
Har lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper.
Är prestigelös i din yrkesroll.
Är intresserad och engagerad för att förändra arbetssättet i förhållande till vårdcentralens och samhällets utveckling.

Övrig information och Ansökan
Tills vidare med provanställning sex månader. Heltid. Tillträde snarast.

Information om tjänsten lämnas via Annika Bergvall, kontakt via mail. Välkommen med din ansökan senast 2018-03-31. Ansökan skickas till annika.bergvall@ptj.se