Psykolog till populär vårdcentral

Vi vill tillsammans skapa morgondagens primärvård redan idag. Vårt samtalsteam befinner sig i en mycket spännande och utvecklande fas där man arbetar med kortade väntetider och ett brett utbud av KBT-inriktade insatser.

Information om arbetsplatsen
Vårdcentralen Stadsfjärden är en populär vårdcentral med ca 16 500 listade patienter. Vi som arbetar tillsammans är ca 60 personer och rent geografiskt ligger vi ett stenkast från havet. I samtalsteamet ingår idag tre kuratorer och en psykoterapeut. För tillfället även en deltidsanställd kurator.

Vi är måna om våra patienter som vi vill ska få bästa möjliga bemötande och vård. Tillsammans jobbar vi hela tiden med att bli lite bättre. Våra delägare deltar aktivt i vården och det är därför nära till besluten.

Arbetsuppgifter
I primärvårdens uppdrag ingår att behandla lätta till medelsvåra depressions- och ångesttillstånd, stressrelaterad ohälsa, psykosocial ohälsa, smärtproblematik, krishantering och PTSD. Du kommer att ingå i vårdcentralens samtalsteam som idag består av tre kuratorer och en psykoterapeut. Samtalsteamet utför kvalificerade bedömningar och behandlingar både i grupp, individuellt samt i föreläsningsform. I arbetet ingår också daglig telefonrådgivning samt att arbeta med förebyggande insatser. Vi deltar också i rehabprocessen för återgång i arbete. Vi samverkar med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten. Arbetsgruppen har regelbunden handledning.

Kvalifikationer
Legitimerad psykolog.
Erfarenhet av arbete inom primärvården, klinisk erfarenhet av självständig samtalsbehandling och erfarenhet av gruppbehandling är stor fördel. KBT kompetens samt kompetens inom diagnostik är önskvärt.

Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Personliga egenskaper
Nyfiken på hur framtidens vårdcentral ska hantera psykosocial ohälsa. Lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper. Prestigelöshet i din yrkesroll. Intresse och engagemang för att förändra arbetssättet i förhållande till vårdcentralens och samhällets utveckling.

Övrig information och Ansökan
Tills vidare med provanställning i sex månader. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas via Åsa Sonesson, tfn. 0155-24 52 21.
Vi tillämpar fortlöpande rekrytering och behandlar därmed ansökningar varefter de inkommer till oss. Ansökan skickas till asa.sonesson@ptj.se