BHV-sköterska

Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss och trivs med att arbeta i team.

Information om arbetsplatsen
Vårdcentralen Stadsfjärden är en stor vårdcentral i Nyköpings attraktiva hamnkvarter och drivs i privat regi via Praktikertjänst. Vår vision är "morgondagens primärvård redan idag" vilket innebär att vi utvecklar verksamheten kontinuerligt utifrån vårt uppdrag från Region Sörmland och vår listade befolkning.

På vårt BVC arbetar idag fyra BHV-sköterskor som tillsammans ansvarar för ca 1300 inskrivna barn mellan 0-6 år. Vi arbetar i team och har nära samarbete med läkare och övriga yrkesgrupper på vårdcentralen. Arbetet utförs i enlighet med barnhälsovårdens basprogram och tillhör Arnö familjecentral.

Med anledning av personalförändring i arbetsgruppen söker vi nu en ny BVH-sköterska till vårt fina BVC.

Arbetsuppgifter
Som BHV-sköterska hos oss får du ett omväxlande arbete där du följer barn och föräldrar från nyfödd till dess att skolhälsovården tar vid. Vi arbetar hälsofrämjande och preventivt enligt barnhälsovårdsprogrammet för barn 0-6 år. Du blir en viktig del i att främja barnets hälsa, trygghet och utveckling. Du ger stöd till föräldrar i ett aktivt föräldraskap och främjar fysisk och psykisk hälsa. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat hembesök, teambesök, föräldragrupper samt samverkan med andra arbetsgrupper och aktörer.

Viss arbetstid, utbildning och möten är förlagd på Arnö familjecentral. Där har vi ett nära samarbete med barnmorska, förskolelärare samt kuratorer från socialtjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska eller barnsjuksköterska.
Du har körkort då det ingår resor i tjänsten.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom barnhälsovård.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är social, engagerad och ansvarsfull. Du är trygg i din profession och att arbeta självständigt. Du är flexibel i ditt arbetssätt och har god förmåga att jobba i team då vårt arbete hela tiden är föränderligt och vi arbetar nära varandra. Du ser det som en självklarhet att ha ett professionellt arbetssätt och gott bemötande till dom du möter. Du ser dig själv som en aktiv och värdeskapande teammedlem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då vi är måna om att hitta en kollega som passar in i vårt team.

Övrig information och Ansökan
Heltid, tillsvidareanställning med provanställning 6 månader.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Information om tjänsten lämnas av Camilla Wiig, vårdenhetschef, telefonnummer 010-704 40 11.
Ansök genom att skicka din ansökan till camilla.wiig@ptj.se