Psykolog, Psykoterapeut vikariat

Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss och trivs med att arbeta i team.

Information om arbetsplatsen
Vårdcentralen Stadsfjärden är en stor vårdcentral i Nyköpings attraktiva hamnkvarter och drivs i privat regi via Praktikertjänst. Vår vision är "morgondagens primärvård redan idag" vilket innebär att vi utvecklar verksamheten kontinuerligt utifrån vårt uppdrag från Region Sörmland och vår listade befolkning.

Vi har ca 17 500 listade patienter hos oss och arbetar ständigt med att utveckla våra arbetssätt för att ge god vård av hög kvalitet. Vi arbetar även med att ha hög tillgänglighet där den digifysiska vården spelar stor roll. Vi hanterar allt fler av våra patientkontakter genom chatt och videosamtal via MittPTJ.

Arbetsplatsen är indelad i tre team som representeras av alla våra yrkeskategorier. Syftet med teamens arbete är att våra patienter ska komma rätt förberedda till rätt resurs i rätt tid, detta baserat på en gemensam medicinsk bedömning.

Arbetsgruppen vi nu rekryterar till består av 2 psykologer (varav en är föräldraledig), 2 psykoterapeuter och 2 kuratorer med steg-1 utbildning. Det är en kompetent och stabil grupp som trivs med att arbeta tillsammans.

Som nyanställd hos oss får du en individuellt anpassad introduktion då vi värnar om att du ska känna dig väl omhändertagen. Vi arbetar även för att du ska ges möjlighet att lära känna både kollegor, verksamhet och arbetssätt på bästa möjliga sätt.

Arbetsuppgifter
Som psykologisk behandlare på vårdcentralen arbetar du integrerat i team med läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter och övrig personal. Vi arbetar enligt IBH-modellen med korta väntetider för bedömning. Det innebär också att vi kontinuerligt anpassar vårdutbudet utifrån populationens behov i relation till våra resurser. Förutom psykologisk bedömning ingår korta, fokuserade insatser och enstaka längre psykoterapier utifrån KBT. Behandling sker individuellt och i grupp, digitalt och fysiskt.

Som psykologisk behandlare på vårdcentralen har du även en central roll och bidrar med uppskattad kunskap till hela arbetsplatsen där du finns till hands för kortare konsultationer, vägledning och frågor från övriga yrkeskategorier i gemensamma patientärenden.

Kvalifikationer
-Legitimerad psykolog (med inriktning KBT) och/eller leg. psykoterapeut
-Minst tre års erfarenhet av psykologiskt behandlingsarbete
-God datorvana och intresse för att arbeta digifysiskt
-Erfarenhet av ett konsultativt förhållningssätt
-Mycket god svenska och engelska i tal och i skrift

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att hjälpa människor och som alltid arbetar med patienten i fokus och vill ge god service med vård av god kvalitét.

Du är positiv till arbetsuppgifter som är omväxlande och varierande. Du har god samarbets- och initiativförmåga, trivs med att ingå i ett team och att samspela med den egna och andra yrkeskategorier. Du är en person som tycker primärvårdens framtid är intressant och spännande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då vi är måna om att hitta en kollega som passar in i vårt team.

Övrig information och Ansökan
Arbetstiden kan diskuteras. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Vikariatet är aktuellt under en period av föräldraledighet och tiden för anställning kan justeras om förutsättningar ändras

Information om tjänsten lämnas av Tina Volt, enhetschef, telefonnummer 010-704 40 08.
Ansök senast den 2023-10-31 genom att skicka din ansökan till tina.volt@ptj.se