Rehabkoordinator

Rehabkoordinatorn på vårdcentralen samordnar vårdens del i sjukskrivningsprocessen och samverkar med arbetsgivare, företagshälsovård, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommunen. Här på Stadsfjärden träffar du rehabkoordinator Tina Volt. 

Om man är sjuk och inte klarar av att arbeta behöver man ibland vara sjukskriven. Sjukskrivningen är då en del i din rehabilitering. Syftet med att träffa en rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska återfå din arbetsförmåga, alternativt undvika sjukskrivning.

Rehabkoordinatorn kan hjälpa dig med:

  • Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
  • Rådgivning för egenvård eller andra insatser/behandling.
  • Att i samarbete med dig och behandlande läkare eller annan sjukvårdspersonal komma fram till en plan för din rehabilitering.
  • Att samordna kontakter med olika myndigheter, t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen, och vid behov ta arbetsgivarkontakt.

Rehabkoordinator och arbetsgivare:
När den som är blivit sjuk har en anställning är arbetsgivarenen viktig del i rehabiliteringsprocessen, därför arbetar vi aktivt för att öka samarbetet med dig som är chef i syfte att få en gemensam rehabiliteringsplan som gynnar din anställdes förutsättningar att klara av arbete. Har du en anställd, som du vet har sin vårdkontakt hos oss, som också riskerar att bli sjukskriven eller är sjukskriven är du välkommen att ta kontakt med Tina för dialog.

Från och med den 1 juli 2018 träder en ny lag i kraft som innebär att alla arbetsgivare måste upprätta en rehabiliteringsplan senast 30 dagar efter det att en sjukskrivning påbörjat. Rehabkoordinatorn kan vara ett hjälpmedel för både dig och din medarbetare att få ihop en innehållsrik och verksam rehabiliteringsplan.

Kontakt
För att komma i kontakt med Tina är du välkommen att ringa 010-704 40 08. Du möts av en telefonsvarare där du kan lämna namn, personnummer och kontaktuppgifter så återkommer hon till dig så snart som möjligt, oftast samma dag.

Arbetsgivare kan även kontakta Tina via mail tina.volt@regionsormland.se