Start

Värmdö Vårdcentral

Vårdcentralen som ser helheten och just ditt unika behov! Vi erbjuder dig och din familj en personlig och fast läkarkontakt. Vi är en del av Praktikertjänst AB som är Sveriges största privata vårdgivare och vi arbetar utifrån vårt vårdavtal med Region Stockholm.

 2022-01-24

Pga av sjukfrånvaro i personalgruppen har vi längre svarstider i telefon och digitalt. Vi ber om överseende med detta.

2021-11-23

Uppdatering: Vaccination mot Covid-19

Vi får just nu många förfrågningar om dos 3 av vaccination mot Covid-19 för patienter 65-79 år. Det ska minst ha gått 5 månader efter dos 2 innan det är aktuellt med dos 3.

Vårdcentralen har ett brett uppdrag att ta hand om och förebygga alla typer av sjukdom, det gör att vår kapacitet att vaccinera mot Covid-19 är begränsad. I första hand bokas vaccinationstid via appen Alltid Öppet/1177.se eller telefonbokningen 08-428 429 30 (kl 08-19). Vi håller på att vaccinera med dos 3 till patienter och personal inom hemsjukvård och patienter 80+, vi har också en skyldighet att ge vaccin mot Covid-19 till ovaccinerade patienter. Dessa grupper måste prioriteras framför dos 3 till andra grupper.

2021-10-12

Just nu är det hårt tryck på vården i hela regionen. Vi är för närvarande hårt belastade och har långa väntetider på planerade besök.
Vi har några akuta tider som bokas samma dag, du kan kontakta oss via Mitt PTJ i första hand eller via telefonbokningen som öppnar 7.30 varje vardag.

2021-10-01

Nu börjar Region Stockholm planera för dos 3 av vaccin mot Covid-19. De grupper som är aktuella för dos 3 är patienter på Särskilda boenden, patienter inskrivna i hemsjukvård och patienter 80+. Närstående ska inte få dos 3.

*Oavsett vilket vaccin som givits tidigare är det nu Pfizers vaccin Corominaty som gäller.
*Det skall ha gått minst 6 månader sedan andra dosen vaccin givits.

*Vi kommer att kontakta och erbjuda vaccin till våra patienter inskrivna i vår hemsjukvård.
*För patienter 80+ går det bra att från och med 4 oktober boka tid hos vaccinationsmottagning via appen "Alltid öppet", via telefonbokningen, var god se 1177.se alternativt via drop-in.
*För patienter 80+ går det bra att från och med 11 oktober boka tid för vaccination på Värmdö VC.
---

2021-09-21

För närvarande har vi listningsstopp för nya patienter. Vi beklagar detta!

 

Om det är svårt att komma fram på telefon:

 

pröva att kontakta oss med vår digitala tjänst Mitt PTJ via appen eller datorn/surfplattan. Se information överst på hemsidan! 

 

Angående coronavirus

Med tanke på fortsatt risk för spridning av coronavirus har vi ändrat vårt arbetssätt enligt följande:

 • patienter med symtom från luftvägar (hosta, snuva, feber) ska så långt som möjligt bedömas på distans genom telefonsamtal med läkare/sjuksköterska eller genom digitalkontakt (videobesök),
 • om behov av en medicisk bedömning föreligger, bokas då en besökstid för ett fysiskt besök på mottagningen. Patienter med luftvägssymtom ombedes att stanna utanför mottagningen för att bli upphämtade av personalen,
 • patienter som är 70 år och äldre mbedes att stanna utanför mottagningen för att bli upphämtade av personalen,
 • möjlighet till att boka tider direkt via 1177 har tagits bort,
 • patienter som ska till vår mottagning på Fenix väg 12 (spirometri/astma/KOL, diabetes, psykolog) behöver inte anmäla sig kassan; ni kan gå direkt till Fenix väg 12, eventuell faktura för besöket kommer per post,
 • för patienter som kontaktar oss i sjukskrivningsärenden vill vi påminna om att utfärdade sjukintyg för sjukskrivning kan läsas och skrivas ut via 1177.se (övriga tjänster/mina intyg),
 • då hela sjukvården är överbelastad , kan det uppkomma längre svarstider i telefon hos oss också; ett alternativ till att kontakta mottagningen kan vara vår digitala tjänst Mitt PTJ, se info överst på sidan.

 Allmänna råd:

 • Håll avstånd till andra människor – två meter så ofta du kan.
 • Tvätta händerna ofta och alltid så fort du kommit till hemmet, klassrummet, arbetsplatsen eller annan plats. Händerna ska tvättas i minst 30 sekunder med tvål och vatten.
 • Vid första känning av feber, hosta, muskelvärk, svårt att andas eller andra luftvägsymptom åk hem direkt. När du har symptom smittar du andra. Det är antingen covid-19, influensa eller en vanlig förkylning. Oavsett sjukdom kan det ge svåra sjukdomsförlopp hos äldre och/eller de med andra underliggande sjukdomar.
 • Om du känner dig så dålig så att du behöver vård - åk inte till en vårdmottagning – kontakta 1177 Vårdguiden på telefon för vägledning om när, var och hur du bäst ska söka vård. Vid livshotande tillstånd ringer du 112.
 • Stanna hemma och undvik sociala kontakter annat än via digitala medier tills du har varit helt frisk i minst två dagar.

Många ringer till 1177 - om du inte behöver vård men har frågor om det nya coronaviruset och covid-19 ring 113 13 istället. Eller sök information på www.1177.se

 *************************************************

 Avgiften för uteblivet besök i vården höjs till 400 kr från och med den 1 september 2020
För att minska antalet uteblivna vårdbesök utan giltigt skäl, och därmed bidra till använda vårdens resurser så effektivt som möjligt, införs en avgift på 400 kronor från den 1 september.

Avgift tas ut även om besöket är kostnadsfritt, till exempel för barn och ungdomar under 18 år, personer som är 85 år eller äldre, eller patienter med frikort.

Förhinder ska meddelas senast 24 timmar före ett besök.