Start

Välkommen till Västervården Husläkarmottagning

Vi är en privatdriven vårdcentral, ansluten till Praktikertjänst, som arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Vår mottagning ligger i Vällingby centrum. Verksamhetschef är Carl Astner.

Hos oss arbetar sex läkare som alla är specialister i allmänmedicin och med en mångårig erfarenhet. Vi har också blivande specialister som slutför sin utbildning hos oss.

Våra sköterskor hjälper dig med rådgivning, diabetesuppföljning, astma/KOL-uppföljning, omläggningar, stygnborttagning, blodtryckstagning med flera tjänster.

Att använda vår digitala tjänst Mitt PTJ är det snabbaste sättet att komma i kontakt med oss. 
Om du inte har möjlighet att använda vår digitala tjänst ringer du telefonnummer 08-87 92 12. Du får då prata med en mottagningssköterska som hänvisar dig rätt utifrån ditt behov.

Ring alltid 112 vid fara för liv och akut sjukdom.

2021-06-21
Nu har vi på Västervården påbörjat våra semestrar och i och med det kommer vi ha något begränsad bemanning.

Om du har bankid ber vi dig kontakta oss via vår digitala tjänst Mitt PTJ.
Du hittar tjänsten här på vår hemsida eller genom att ladda ned appen Mitt PTJ.
Tjänsten är bemannad vardagar kl 09.00-15.00 men du kan inleda kontakten när som helst under dygnets alla timmar.
Om du inte har möjlighet att använda vår digitala tjänst så ringer du telefon 08-87 92 12. Det kan bli längre väntetid på vår telefonrådgivning då vi har färre sköterskor som bemannar telefonen under semesterperioden.

Recept
För receptförnyelse hänvisar vi i första hand till Mitt PTJ. Tänk på att meddela oss i god tid innan dina mediciner tar slut!

______________________________________________________________________________________________

Till dr Danka Miklow:s patienter

Dr Danka Miklow kommer att börja jobba som hemsjukvårdsdoktor på annan enhet. Hon jobbade sin sista dag på Västervården 2021-06-18. Brev med information angående detta kommer att skickas ut till berörda patienter.


Information om avveckling av 1177

Sedan mitten av maj har vi frångått 1177:s e-tjänster och helt övergått till vår egna digitala tjänst "MittPTJ".  
MittPTJ finns som app eller så loggar du in via webben. Alla ärenden som gått att utföra via bankID på 1177 görs nu istället via MittPTJ. 
Mer information här

Listningsstopp

Från och med 3 juni 2021 har vi listningsstopp. Vi beräknar att kunna ta emot nya patienter runt september-oktober igen. Du kan fortfarande välja att lista dig hos oss, då ställs du på en kölista. I samband med att vi öppnar upp för nya patienter så kommer vi att skicka hem ett brev till alla som står på kölistan. Fram tills att du får ett brev av oss är det din nuvarande vårdcentral som du ska vända dig till.

Om du har råkat lista dig på annan vårdcentral och vill komma tillbaka till Västervården medan vi har listningsstopp så måste du anhålla om att bli avlistad från den vårdcentralen.
Avlistning sker genom ett skriftligt meddelande till:
SLL-IT, ListOn
Box 22550
104 22 Stockholm
Brevet ska innehålla namn, adress och personnummer samt vara daterat och underskrivet.