Information om Covid-vaccination

2021-02-22
Vi har nu äntligen fått våra första doser med Covid-vaccin!

Idag fick vi våra första doser. Vi fick inte många men vi är glada för att vi äntligen kan börja vaccinera våra patienter!

Först ut är personer i FAS 1, det vill säga personer som har hemsjukvård, hemtjänst med omsorgsinsatser eller personlig assistent. Dessa personer har vi kontaktat eller kommer att kontakta per telefon för tidsbokning av Covid-vaccination.

Därefter kommer vi vaccinera personer som ingår i FAS 2. Vi hoppas att det kan börja ske under andra kvartalet i år.
För dig som är född 1956 eller tidigare kommer vi ha två sätt att boka tid för vaccination:
1. Om du har bank-id bokar du tid via vår direktbokning genom att logga in på 1177.se. Där lägger vi ut lediga tider utifrån tillgång på vaccin.
2. Om du inte kan använda direktbokningen kommer du kunna ringa till oss för att boka tid. Vi återkommer med mer instruktioner när det närmar sig.

OBS! Det är inte möjligt att boka tid ännu, eller ställa sig på någon väntelista.

Vaccinationen av FAS 1 kommer att ske på vår mottagning om inget annat har angetts vid bokningen.
Vaccinationen av FAS 2 kommer troligtvis ske i annan lokal.

Vår övriga verksamhet

Västervården har, i förhållande till sin storlek, en stor andel patienter som skall vaccineras på kort tid. Det är över 2000 som ska vaccineras. Detta ställer höga krav på oss. Vi kommer att behöva avsätta personal från vår vanliga verksamhet och under denna period kommer vi inte kunna erbjuda lika många bokningsbara tider till läkare eller sköterska.
Vi hoppas på er förståelse kring detta.

Årskontroller som vi tidigare har kallat till

Under coronapandemin har vi varit tvungna att ställa om vårt inarbetade sätt att arbeta. Ni som är vana att bli kallade årligen undrar säkerligen vad som händer.

Vi hoppas framöver att kunna återgå till så som det var innan. Fram till dess, om du inte fått kallelse för kontroll, ber vi dig att höra av dig till oss antingen via Mitt PTJ eller 08-87 92 12 så vi kan förse dig med recept eller annat som du kan behöva.
Vid akuta besvär skall du givetvis kontakta oss direkt.