Välkommen till Viskaforskliniken, Vårdcental, Rehab och BVC!

Vaccination mot covid-19.

Vaccinering mot covid-19

För att kunna vaccineras ska du ha fyllt 12 år.

För dig mellan 12 och 18 år rekommenderas 2 doser vaccin. Du som ännu inte fyllt 18 år kan inför besöket fylla i en samtyckesblankett där dina föräldrar/vårdnadshavare skriver under att de samtycker till vaccineringen. Blanketten finns här: samtyckeblankett För alla under 15 år måste samtyckesblankett vara ifylld för att vaccin ska kunna ges.

För dig mellan 18 och 64 år rekommenderas 3 doser vaccin

4 doser vaccin rekommenderas för dig som är 65 år eller äldre, som har hemsjukvård eller hemtjänst eller som bor på särskilt boende.

Vi kan inte alltid se när du fått tidigare doser av vaccinet, den informationen behöver du kunna uppge. Bokning med fel intervall innebär att vi inte kan vaccinera dig.

För alla gäller att mellan dos 1 och 2 ska det gått minst 4 veckor, mellan dos 2 och 3 minst 3 månader och mellan dos 3 och 4 minst 4 månader. I vissa fall kan din läkare ordinerat ett annat intervall eller annat antal doser och då gäller den ordinationen.

 

Tid för vaccinering kan du boka själv via Mina sidor som du når på 1177.se. Endast du som saknar bankid behöver boka dig via telefonen. Om det inte finns bokningsbara tider på 1177 är det för att dessa just nu är slut.  Fler tider för vaccinering läggs upp kontinuerligt. Finns inga tider just nu är du är välkommen att återkomma lite senare.

För mer information angående vaccinet hänvisar vi till 1177. Vaccineringen är kostnadsfri och du kan vaccinera dig även där du inte är listad. 

 

Här kan du boka tid 1177

Om du saknar bank-ID eller inte kan boka tid via webben kan du boka tid på telefon: 033-7245555

Från den 9 februari sker Covid-19 provtagning endast efter läkarbedömning. Har du endast milda symptom ska du inte provtas. Läs mer om den nya provtagningsindikationen på 1177