Om Brahehälsan

Brahehälsan i Löberöd och i Eslöv är ackrediterade enheter enligt Hälsoval Skåne. Mottagningen drivs av Praktikertjänst AB sedan 2002.

Brahehälsan fick sitt namn efter Anna Brahe som grundade Löberöds slott på 1600-talet. I Löberöd bedriver vi vår verksamhet i gamla provinsialläkarvillan på Storgatan 27. Villan har byggts till i omgångar och hyser sedan 1988 även apotek. Senaste tillbyggnaden gjorde vi 2007 då vi fick nytt akutrum och laboratorium. I och med Hälsovalet 2009 fick vi även ansvar för rehabilitering och startade sjukgymnastmottagning tvärs över gatan samt psykologmottagning. Verksamheten växer stadigt och vi har patienter från hela grannskapet.

I september 2011 startade vi en filialmottagning på Kvarngatan i Eslöv. Det som skulle bli en liten filial blev snabbt en riktig vårdcentral med alla kompetenser.

På båda mottagningarna undervisar vi också blivande läkare, sjuksköterskor och andra personalkategorier. 2006 och 2009 och 2012 fick Brahehälsan Löberöd pris för bästa handledning av läkarkandidater i Lund. 2009 var Brahehälsan finalister till Glasäpplet och 2011 vann vi priset.

Vår ambition är att med hög kunskapsnivå och god tillgänglighet och kontinuitet skapa en bra primärvård för våra patienter. I tider av stark tillväxt är det ibland svårt att hinna med men vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa våra patienter med det de behöver.

Kajsa Köllerfors, verksamhetschef i Eslöv
Chris Johansson, verksamhetschef i Löberöd