Välkommen till  Centrumpraktiken Rehab

Här jobbar arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter som på olika sätt kan hjälpa dig med din rehabilitering. Vår mottagning ligger i samma lokaler som vårdcentralen Centrumpraktiken. Parkering finns i anslutning till enheten och hiss finns i byggnaden. Åker du kollektivt gå av vid hållplatsen Mimers hus.


Vi är en godkänd rehabenhet i Vårdval rehab, du kan söka till oss oavsett vilken vårdcentral du är listad på. Det går bra att söka till oss med eller utan remiss.


AKTUELLT


Smärtskola


Smärtskolan "Kunskap för livet" är en basutbildning i långvarig smärta med fokus på fysisk aktivitet. Den är utformad i samarbete med reumatikerförbundet och finns på flera olika orter runtom i landet. Skolan består av 5 tillfällen där de första 4 träffarna sker 1 gång/vecka och den femte gången är en uppföljning som ligger 10 veckor efter kursstart.


Både fysioterapeut och arbetsterapeut är närvarande vid föreläsningstillfällena som är på cirka 1,5 timme per tillfälle. 


Välkommen att boka tid till Rehab om du önskar medverka.


Bäckenbottenhälsa


Vi erbjuder nu undersökning och behandling vid besvär relaterade till bäckenbotten, så som exempelvis smärtproblematik, besvär efter förlossning eller inkontinens.


Vi riktar oss till både kvinnor och män i olika åldrar men främst övre tonår och vuxna. Det är en kvinnlig fysioterapeut, Sofie, som tar hand om dessa patienter. Vill du veta mer eller vill boka en tid är du välkommen att ta kontakt via Mitt PTJ eller på telefon 0303-209326.


Post-Covid-Rehab


På mottagningen arbetar vi aktivt med att hjälpa dig med lindriga och mer påtagliga restsymtom till följd av Covid-19.


Hos fysioterapeut får du utföra tester avseende syresättning, lungkapacitet och kondition. Du kommer följas kontinuerligt och anpassa träningen för att återfå en god funktion.


Hos arbetsterapeuten får du hjälp att hantera din hjärntrötthet genom att hitta strategier och energibesparande förhållningssätt.Vidare ges stöd för att hitta aktivitetsbalans i vardagen. Även hembesök eller ergonomisk utredning kan erbjudas.


Vi arbetar teamfokuserat och träffar dig gärna tillsammans för ett första besök.


Du behöver inte vara listad hos oss för besök hos rehab.


Kontakt tas via vår app - Mitt PTJ alternativt via telefon:


0303 - 20 93 10 Leg Arbetsterapeut


0303 - 20 93 26 Leg Fysioterapeut

Vi erbjuder Arbetsterapi, sjukgymnastik, fysioterapi