Välkommen!

Här jobbar arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter som på olika sätt kan hjälpa dig med din rehabilitering. Vår mottagning ligger i samma lokaler som vårdcentralen Centrumpraktiken. Parkering finns i anslutning till enheten och hiss finns i byggnaden. Åker du kollektivt gå av vid hållplatsen Mimers hus.

Vi är en godkänd rehabenhet i Vårdval rehab, du kan söka till oss oavsett vilken vårdcentral du är listad på. Det går bra att söka till oss med eller utan remiss.

 

AKTUELLT

NYA PATIENTAVGIFTER 1 APRIL 2024

Västra Götalandsregionen har fattat ett politiskt beslut att från 1 april höja patientavgifterna och avgiftsbelägga all vård för patienter mellan 20 och 85 år.

 

Detta innebär att även distanskontakter (chatt samt video och telefonsamtal) med legitimerad personal medför patientavgift om denna innehåller en medicinsk bedömning.

 

Besök på mottagning 200 kr
Videobesök 200 kr
Hembesök 300 kr
Chatt/telefon 160 kr

 

Nu finns det möjlighet att boka tid för nybesök till oss på rehab på webben. Följ nedanstående länk för att komma till bokningssidan eller gå in på Kontakter och öppettider. Tider släpps successivt och det kan också släppas med kort varsel. 
Klicka här för att komma till webbsidan

 

Digitala besök

Ibland är det svårt att komma ifrån hemmet eller jobbet. Vi erbjuder därför nu möjlighet att boka digitala nybesök till våra fysioterapeuter. Även återbesök kan ske digitalt. Det enda du behöver är ett BankID samt möjlighet till god uppkoppling med mikrofon och kamera.

Välkommen att kontakta oss för tidsbokning eller vid eventuella frågor.

 

Stresskola

På Centrumpraktikens Rehabmottagning kan du få korttidsbehandling i grupp eller individuellt för stress.

Välkommen till Stresskolan! Klicka här för mer info

 

Smärtskola

Smärtskolan "Kunskap för livet" är en basutbildning i långvarig smärta med fokus på fysisk aktivitet. Den är utformad i samarbete med reumatikerförbundet och finns på flera olika orter runtom i landet. Skolan består av 5 tillfällen där de första 4 träffarna sker 1 gång/vecka och den femte gången är en uppföljning som ligger 10 veckor efter kursstart.

Både fysioterapeut och arbetsterapeut är närvarande vid föreläsningstillfällena som är på cirka 1,5 timme per tillfälle. 

Välkommen att boka tid till Rehab om du önskar medverka.

 

Bäckenbottenhälsa

Vi erbjuder nu undersökning och behandling vid besvär relaterade till bäckenbotten, så som exempelvis smärtproblematik, besvär efter förlossning eller inkontinens.

 

Vi riktar oss till både kvinnor och män i olika åldrar men främst övre tonår och vuxna. Det är en kvinnlig fysioterapeut, Sofie, som tar hand om dessa patienter. Vill du veta mer eller vill boka en tid är du välkommen att ta kontakt via Mitt PTJ eller på telefon 0303-209326.

 

Akupunktur

Vi erbjuder specifikt akupunktur som behandling vid olika handrelaterade besvär. Du bedöms hos en arbetsterapeut om akupunktur anses lämpligt och aktuellt och då kan du därefter bokas in för behandling på mottagningen. Vi har redan märkt av mycket positiva resultat hos våra patienter med handrelaterade besvär som genomgått behandlingen.

 

Post-Covid-Rehab

På mottagningen arbetar vi aktivt med att hjälpa dig med lindriga och mer påtagliga restsymtom till följd av Covid-19.

Hos fysioterapeut får du utföra tester avseende syresättning, lungkapacitet och kondition. Du kommer följas kontinuerligt och anpassa träningen för att återfå en god funktion.

Hos arbetsterapeuten får du hjälp att hantera din hjärntrötthet genom att hitta strategier och energibesparande förhållningssätt.Vidare ges stöd för att hitta aktivitetsbalans i vardagen. Även hembesök eller ergonomisk utredning kan erbjudas.

Vi arbetar teamfokuserat och träffar dig gärna tillsammans för ett första besök.

Du behöver inte vara listad hos oss för besök hos rehab.

Kontakt tas via vår app - Mitt PTJ alternativt via telefon:


0303 - 20 93 10 Leg Arbetsterapeut


0303 - 20 93 26 Leg Fysioterapeut

bild på fötter