Vuxna, 18 år och äldre

Hjälp för bättre psykisk hälsa

Citymottagningen arbetar för en hög tillgänglighet i syfte att snabbt kunna hjälpa personer att förbättra sin psykiska hälsa. Målet är att du snabbt ska få ökade kunskaper om vad du själv kan göra för att må bättre. 

Informationsträff

Du som vill förbättra din psykiska hälsa är välkommen till en informationsträff där delar av vårt psykosociala rehabteam ger information och råd om hur du själv gör för att förbättra ditt mående och information kring psykisk hälsa. 

Informationsträffen är kostnadsfri och du behöver inte anmäla dig eller boka tid. Du är varmt välkommen att ta med dig en vän eller anhörig! Ditt besök på informationsträffen journalförs.

Träffen är i föreläsningsform och det finns inget krav på att aktivt delta men vi välkomnar frågor och diskussioner.

Det vi går igenom är:

*Depression/Nedstämdhet

*Ångest/Oro

*Stress/Utmattning

*Sömn

Tid: Helgfria måndag 15.00-16.00  

Plats: Nygatan 19B , konferensrummet vid väntrummet.

Rådgivande samtal

För dig som deltagit i informationsmötet och gjort ett aktivit försök att må bättre på egen hand men ändå behöver mer hjälp finns det möjlighet att träffa samtalsterapeut för rådgivande samtal utifrån råden från informationsmötet. Finns det behov av läkarkontakt så ombesörjer våra terapeuter det. 

Rådgivning

Om du önskar hjälp eller har frågor kring psykisk hälsa är du välkommen att kontakta oss. Du hittar vår kontaktinformation här.