Vaxproppar

Vax i örat är ett helt naturligt fenomen och ska EJ betraktas som något man behöver åtgärda. En människas hörsel påverkas inte av vax i örat så länge det finns viss fri passage i hörselgången. Det kan räcka med så lite som 1x2 mm fri passage.

Om du pga vax i örat hör sämre kan du själv oftast åtgärda problemet enligt följande:

Du kan införskaffa ett start kit med en sköljblåsa som följer med Revaxördroppar och kan inhandlas på valfritt apotek. Droppa i Revaxördropparna varje kväll i 3-4 nätter. Sätt in fetvadd i hörselgångarna så vätskan inte rinner ut. Därefter använder du sköljblåsan och sprutar in fingervarmt kranvatten med ett kraftigt tryck på blåsan. Du upprepar spolningen flera gånger. Om du EJ lyckats få ut vaxproppen upprepar du denna procedur i 4-5 dagar och gör sedan ny spolning. Om du efter minst tre upprepade procedurer INTE fått ut vaxproppen och fortsatt har nedsatt hörsel ringer du vår mottagning så kan vi hjälpa dig vidare.

Du kan använda dig av olivolja istället för Revaxör enligt Öron Näsa Hals läkare.

Ska du på hörselkontroll eller prova ut en hörapparat så förbereder du dig genom att droppa i Revaxör i 3-4 nätter och bokar tid hos mottagningssköterskan för att därefter få hjälp med öronspolning. Tänk på att du ska boka tid minst 1 vecka innan du ska till audionomen.

Har du ont i örat ska du inte spola själv - kontakta din husläkare.

För mer information 1177.se klicka här