Priser & behandling

Vi strävar efter att ge bra tandvård med bästa tänkbara behandlingsresultat. Det gör vi dels genom att ligga i framkant när det gäller ny kunskap och utrustning, dels genom kvalitetssäkring.

Vi utför all form av allmäntandvård och även implantatprotetik samt implantatoperationer och behandling av tandlossningssjukdomar hos vår specialist.
I vår prislistan redovisas vanligt förekommande behandlingar och  frånpriser som beror på svårighetsgrad och typ av material som används.

  • Undersökning 1045kr
  • Tandstensborttagning/parodontal behandling 650-1485kr beroende på omfattning
  • Fyllningar från 1095kr

Åtgärder som inte ersätts av Försäkringskassan bekostas av patient till 100%.

Kostnaden varierar beroende på behandlingsalternativ och materialval. Därav kan det vara svårt för oss att ge specifik kostnadsinformation innan vi har undersökt din mun. Hos oss erbjuds du därför alltid en kostnadsberäkning efter din undersökning eller innan en behandling skall påbörjas.

Avbokning av tid
Om du behöver avboka Din tid hos oss vill vi att Du kontaktar oss minst 24 timmar innan.

Avbokade tider senare debiterar vi med en avgift från 400kr

Webb-bokning
Kallelser som skickas med automatik kan normalt sett ombokas via webben. Instruktioner medföljer sms, epost eller kallelsekort. I vissa fall fungerar dock ej webbokningen.

 

Allmänt tandvårdsbidrag

Du får ett tandvårdsbidrag i form av ett tillgodohavande hos Försäkringskassan. Storleken på bidraget varierar med åldern och du kan använda det som delbetalning för tandvård hos valfri tandläkare eller tandhygienist.

  • Är du 24- 29 år blir bidraget 600 kr per år (1200 kr under två år)
  • Är du 30-64 år blir bidraget 300 kr per år (600 kr under två år)
  • Är du 65+ blir bidraget 600 kr per år (1200 kr under två år)

Syftet med bidraget är att stimulera dig till att gå till tandläkaren regelbundet.
Du har pengarna tillgodo den 1 juli varje år och kan spara dem i högst två år för betalning av tandvård. Försäkringskassan håller reda på hur mycket du har kvar.

Tandvårdsersättning – skydd mot höga kostnader

Kostnader upp till 3 000 kronor av referenspriset*, dvs grunden för beräkning av det statliga tandvårdsstödet, får du som är över 23 år betala själv. Du kan använda det allmänna tandvårdsbidraget som delbetalning.

  • För kostnader på 3 000-15 000 kronor av referenspriset får du 50 procent ersättning.
  • För kostnader över 15 000 kronor av referenspriset får du 85 procent ersättning.

Det statliga tandvårdsstödet är tänkt till tandvård som gör dig fri från smärta och sjukdomar. Att du kan äta, tala och tugga samt bidra till ett godtagbart utseende. Om du däremot vill ha en annan typ av behandling får du betala den tillkommande kostnaden själv. Kosmetisk tandvård ingår exempelvis inte i det statliga tandvårdsstödet.

.*) Referenspris är grunden för beräkning av det statliga tandvårdsstödet.

 

›  Läs mer om tandvårdsstödet