Nyheter

 

 

___________________________________________________________

Sommar 2021!


Vi är lediga följande veckor: 28, 29 och 30 men vi fortsätter att bedöma inkommande remisser som vanligt.

Vi hänvisar akuta patienter till Ögonläkargruppen Läkarhuset Odenplan, i Stockholm. För deras öppettider var god se www.ptj.se/ogonlakargruppen.

 

 

__________________________________________________________

JUL 2020

Vi har julstängt under vecka 53.

På grund av coronapandemin och Jul är posten överbelastad därför kan brev och  pappersremisser dröjer lite längre eller till och med kan de skickas tillbaka till avsändaren. I så fall hör av er till oss per telefon eller mail eller gör ett nytt försök via posten. 

Vi hänvisar akuta patienter till Ögonläkargruppen Läkarhuset Odenplan, i Stockholm. För deras öppettider var god se www.ptj.se/ogonlakargruppen.

Vi tar emot och bedömer remisser dagligen som vanligt.

VI ÖNSKAR ALLA VÅRA PATIENTER EN GOD JUL!

 

 

NYA TELEFONTIDER

Från och med 1 oktober 2020 är våra telefontider:

Måndag till Torsdag från kl 08:00 till kl 10:00

 

Ny medarbetare!

Vi välkomnar Lina Mårtensson till Sollentuna.

Lina är optiker och har jobbat tidigare på Sankt Eriks Ögonsjukhus.

Lina kommer att bland annat jobba med diabetesscreening verksamhet och ögonbottenfotografering, förundesökning av patienter, synfältsundersökning, OCT-teknik, mm.

 

Sommar 2020!

Vi är lediga följande veckor: 29, 30, 31 och 32 men vi fortsätter att bedöma inkommande remisser som vanligt.

Vi hänvisar akuta patienter till Ögonläkargruppen Läkarhuset Odenplan,  i Stockholm. För deras öppettider var god se www.ptj.se/ogonlakargruppen.

 

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Vi ber alla patienter med följande symtom att INTE komma på besök:

  • Hosta

  • Feber

  • Andningsbesvär

  • Snuva

  • Halsont

  • Huvudvärk

  • Muskel- eller ledvärk

  • Illamående

 

GRATTIS!

Dr. Eugenio Triay Salamanca har blivit nominerad till Guldhjärtat 2020 i kategori Ledarskap inom Praktikertjänst AB. Med motivering:

"Eugenio är en oerhört engagerad ledare som entusiasmerar sin personal till stordåd och sprider glädje runt omkring sig. På kort tid har han byggt upp en fantastiskt fin verksamhet som genomsyras av hög kvalitet, hög tillgänglighet samt ett enormt engagemang från hela teamet."

 

Vi välkomnar Dr. Manuel Casselholm de Salles till Sollentuna.

Ögonspecialist Manuel Casselholm de Salles har börjat, i februari, sin mottagning på Ögonkliniken Vision Sollentuna. Ni hittar mer om honom under rubriken "om oss" på vår hemsida.

 

Jul 2019

Mottagningen stänger från och med den 23/12 2019 och vi kommer tillbaka den 2/1 2020.

Vi hänvisar akuta patienter till Ögonläkargruppen Odenplan/City på Holländargatan, 4 i Stockholm. För deras öppettider var god se www.ptj.se/ogonlakargruppen.

Vi bedömer inkommande remisser dagligen som vanligt.

God Jul önskar vi på ögonkliniken.

 

Nu finns vi också på Facebook.

Tyck till!

 

Vi välkomnar ortoptisten Margareta Palm.

Margareta har jobbat under många år på barnögonmottagning på Sankt Eriks Ögonsjukhus. Numera har hon mottagning också på Ögonkliniken Vision Sollentuna.

 

ISOPT Clinical.

November 7-9, 2019, Valencia, Spanien.

Dr. Eugenio Triay Salamanca från Ögonkliniken Vision Sollentuna har varit på plats i Valencia.

Årets fokus har varit det senaste inom förskning och behandling för retinala sjukdomar, som till exempel "gula fläcken" och diabetes.  

 

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015.

Detta innebär att vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom bl a klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.

 

Klinikens planerings dag inför hösten 2019.

Torsdagen 22/8.

 

Sommar 2019!

Sista telefontiden är torsdagen 27/6 och vi återkommer torsdagen 1/8.
Vi är lediga under juli men vi fortsätter att bedöma inkommande remisser som vanligt.

 

 

Vi klimatkompenserade just via @Vi-skogen som genom trädplantering och implementering av hållbara jordbruksmetoder bekämpar både klimatförändringar och fattigdom.

Vi-skogens metoder absorberar växthusgaser samtidigt som de ökar jordbruksproduktiviteten och lyfter bönderna ur fattigdom. #dubbeleffekt

 

MåBra

I MåBra tidning (nr 5, maj 2019) kan ni läsa om "8 FAROR FÖR SYNEN".

En artikel av Vivvi Alström där hon intervjuar ögonspecialisten dr. Eugenio Triay Salamanca, från Ögonkliniken Vision i Sollentuna. I artikeln pratar dr. Triay om de vanliga ögonsjukdomar som kan ge försämrad syn eller blindhet- och symtomen du ska se upp med. 

 

Vi välkomnar Dr. Leif Tallstedt till Sollentuna

Docent och ögonspecialist Leif Tallstedt har börjat, i mars, sin mottagning på Ögonkliniken Vision Sollentuna. Ni hittar mer om honom under rubriken "om oss" på vår hemsida.

 

ST-läkare från Sollentuna på besök!

Onsdagen, den 12/12, kom fyra ST-läkare från olika Vårdcentraler i Sollentuna på studiebesök till Ögonkliniken Vision Sollentuna.

Vi gick igenom verksamheten, hur vi jobbar med patientflöde och vi hade dessutom gemensam mottaging. Alltid givande att ha duktiga och trevliga kollegor på besök. 

 

Jul 2018!

Vi är också lediga under jul, men vi fortsätter att bedöma inkommande remisser som vanligt. Vi stänger mottagningen veckor 52 (2018) och vecka 1 (2019). Vi är tillbaka måndagen den 7 januari 2019.

Sista telefontiden är torsdagen 20/12 och vi återkommer måndagen 7/1.

Under de dagarna hänvisar vi akuta patienter till Ögonläkargruppen Odenplan/City på Holländargatan, 4 i Stockholm. För deras öppettider var god se www.ptj.se/ogonlakargruppen.

 

Santen på besök!

Tisdagen den 2018-11-27 har Jenny Fornlund, key account manager från Santenpharma AB, besökt oss på Ögonkliniken Vision i Sollentuna.

Vi har visat vår verksamhet och hon har varit med under mottagning. Alltid givande att byta kunskap och erfarenhet med kunniga kollegor.

 

"Ögat och inflammatorisk tarmsjukdom" föreläsning.

Läkemedelsbolag "Abbvie" bjöd in hälso- och sjukvårdspersonal verksamma vid Sollentuna Specialistklinik, Gastromottagning City Stockholm samt Stockholm Gastro Center till terapiinrikttad utbildning rörande "Ögat och sambandet inflammatorisk tarmsjukdom" genom en föreläsnig av Eugenio Triay Salamanca, ögonläkare vid Ögonkliniken Vision Sollentuna.

Utbildningen arrangerades av Abbvie och ägde rum på Scandic Continental i Stockholm den 21 november 2018 kl 17:30 - 21:00.

 

Ny medarbetare! Vi välkomnar Maria Bergholm.

Maria är ögonsjuksköterska och har jobbat tidigare på retinamottagning på Sankt Eriks Ögonsjukhus. Maria kommer att ansvara för diabetesscreening verksamhet och ögonbottenfotografering.

 

NOK 2018 (Nordic Congress of Ophthalmology 2018)

Mottagningen är stängd 21 (eftermiddag) - 24 augusti.

Under de dagarna hänvisas våra patienter med akuta besvär till Ögonläkargruppen Odenplan/City.

Kontinuerlig utbildning och att hålla sig uppdaterad inom vårt ämne är oerhört viktigt för Ögonkliniken Vision. Bara på detta sätt kan vi erbjuda ögonvård av hög kvalité till våra patienter. Därför kommer vi att närvara på det årliga oftalmologi mötet i Oslo mellan den 22:a och 25:e augusti.

Mottagningen kommer att vara stäng mellan tisdagen den 21//8 på eftermiddagen till och med den fredag 24/8. Ingen telefontid heller under de dagarna. Man kan alltid lämna ett meddelande på telefonsvarare.

Inkommande remisser kommer att bedömas som vanligt.

 

Nu är det sommaren slut!

Efter sommarledigheten är vi nu, från och med 1/8, tillbaka på mottagningen med våra vanliga öppettider och telefontider.

För mer information var god se "kontakt och öppetider".

 

Sommar 2018!

Sista telefontiden är onsdagen 27/6 och vi återkommer måndagen 30/7.

Vi är lediga under juli men vi fortsätter att bedöma inkommande remisser som vanligt.

Vi hänvisar akuta patienter till Ögonläkargruppen Odenplan/City på Holländargatan, 4 i Stockholm. För deras öppettider var god se www.ptj.se/ogonlakargruppen.

 

World Glaucoma Week!

World Glaucoma Week arrangeras 11-17 mars 2018 för att öka kunskapen om glaukom (grön starr), få fler att gå på regelbundna ögonkontroller samt minska antalet fall av blindhet orsakade av glaukom.

För att uppmärksamma detta är du välkommen på drop in för mätning av ögontrycket, helt kostnadsfritt. Vi svarar på frågor och ger allmän information om sjukdomen.

Välkommen på drop in mellan klockan 13:00-17:00 följande datum:
Onsdag 14:e mars
Onsdag 21:a mars
Onsdag 28:e mars

Läs mer om World Glaucoma Week här.