Vårt utbud

Vi har ett brett utbud inom rehabilitering. Läs mer om vad vi erbjuder nedan!

Vårt utbud utfällbar lista

Arbetsterapeut

Våra arbetsterapeuter hjälper dig med strategier, anpassningar och hjälpmedel i din vardag såväl i hemmet, på din fritid, på arbete eller i skola. Vi har arbetsterapeuter som jobbar specifikt med handbesvär. Behandlingen sker beroende på behov individuellt eller i grupp, på mottagningen eller i hemmet.

Dietist

Våra dietister har stor kunskap och finns här för att ge dig de kostråd som kan hjälpa dig att få en bättre hälsa och förebygga sjukdomar. Rätt kost kan minska behovet av mediciner, göra din rehabilitering effektivare och framför allt ge dig högre livskvalité. Behandlingen sker beroende på behov individuellt eller i grupp, på mottagningen eller i hemmet.

Fysioterapeut/sjukgymnast

Våra fysioterapeuter hjälper dig att lindra och behandla smärta och besvär. Dina specifika besvär, förutsättningar och mål utgör grunden för den rehabplan som utformas i samråd med fysioterapeuten. Behandlingen sker beroende på behov individuellt eller i grupp, på mottagningen eller i hemmet.

Grupper och behandlingsprogram

Hos oss finns ett flertal olika alternativ för rehabilitering i grupp. I flera av våra behandlingsprogram ger vi individuellt anpassad träning och information. För att veta mer om vilka grupper/behandlingsprogram vi erbjuder, gå in på Praktikertjänst Rehab Flemingsberg, Huddinge - 1177

Hjälpmedel

Ibland behövs hjälpmedel för att klara av vardagen. Vi hjälper dig att prova ut enklare hjälpmedel. Det kan till exempel vara kryckkäppar, rollator, badbräda, griptång, toalettförhöjning. Kontakta mottagningen!

Reparation av hjälpmedel

Vid reparation av hjälpmedel, kontakta Hjälpmedel Stockholm på telefon 08-123 476 00

Återlämning av hjälpmedel

Återlämning av hjälpmedel sker i första hand på Hjälpmedel Stockholm, Bergtallsvägen 10, 125 59 Älvsjö

Kiropraktor

En kiropraktisk behandling hjälper dig att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. För att åstadkomma detta använder sig kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är manipulation (justering), men även annan manuell behandling förekommer.

Logopedmottagning

Logopeden hjälper dig med:

Logopeden diagnostiserar, utreder och behandlar dig som har svårigheter med kommunikation, språk, tal och röst samt hjälper dig som lider av ät- och sväljsvårigheter.

Remiss?

Kontakta din ansvarige läkare för remiss så kontaktar vi dig för tidsbokning när vi tagit emot remissen. För dig som träffar neuroteamet så ingår logoped i teamet och särskild remiss krävs inte. Har du frågor kontakta oss gärna på tel 08-409 150 70, välj reception.

Välkommen!

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga eller mediyoga som den också kallas används bland annat mot stress, utmattning och ryggsmärta.

Medicinsk yoga är en vetenskapligt beprövad behandlingsmetod som binder samman den traditionella yogan med den västerländsk medicinen och där instruktören har en grundläggande medicinsk kompetens. Mediyogan kan hjälpa dig till en större medvetenhet, stabilitet och inre lugn.

Mediyogan är en enkel och kraftfull yogaform som passar såväl ung som gammal. Övningarna/meditationerna är fokuserade runt andning och avspänning och de utförs sittandes på matta eller på en stol. Sjukgymnasten/fysioterapeuten bedömer om det är en lämplig träning för just dina besvär.

Neuroteam

Vi tar emot patienter som är ny- eller återinsjuknade i stroke eller patienter med annan förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom som efter utredning inom slutenvården bedöms vara i behov av rehabilitering i direkt anslutning till utskrivning från slutenvården (inkl slutenvårdens öppna vårdverksamheter).

Neuroteamen i Flemingsberg består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logoped och kurator. Vi tar emot patienter över 18 år och erbjuder besök både enskilt och i grupp på mottagningen.

Neuroteamet erbjuder rehabilitering i hemmet, dess närmiljö eller på mottagningen här i Flemingsberg.

Rehabilitering efter covid-infektion

Stötvågsbehandling

Har du besvär i muskler, senor och senfästen? Då kan stötvågsbehandling vara något för dig. Behandlingen utförs av våra fysioterapeuter och det krävs ingen remiss. Besöket ingår i högkostnadskortet. Landstingstaxa och frikort gäller.

Stötvågsbehandling (även kallad shock wave) är en både effektiv och säker behandlingsmetod och behandlingsformen rekommenderas därför som ett alternativ till traditionell invasiv behandling som injektionsbehandling eller operation. Vetenskapen stöder idag stötvågsbehandling vid en rad olika skador.

Stötvågsbehandling vid olika skador:

  • Kalkaxel
  • Hälsporre – plantarfasciit
  • Tennisarmbåge
  • Trokanterit
  • Hopparknä
  • Hälseneinflammation
  • Benhinneinflammation

Videobesök

Vi erbjuder även rehab via video med sedvanlig besöksavgift. Välkommen att boka videobesök genom 1177 eller genom att ringa till oss.