Vårt utbud

Vi har ett brett utbud inom rehabilitering. Läs mer om vad vi erbjuder nedan!

Vårt utbud utfällbar lista

Arbetsterapeut

Dietistmottagning

Fysioterapeut / sjukgymnast

Grupper och behandlingsprogram

Hos oss erbjuder vi gruppverksamhet och tvärprofessionella behandlingsprogram. I flera av våra grupper/program ger vi individuellt anpassad träning, rehabilitering och information.

Vi erbjuder:

  • artrosskola
  • balansträning
  • bassängträning
  • diabetesskola
  • KOL-skola
  • kostskola
  • om händertagande av barn och ungdomar med övervikt
  • qigongträning
  • seniorträning
  • stabiliseringsträning vid nack- och ryggbesvär

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Hemteam

Vi erbjuder hemteam som kommer hem till dig och hjälper dig med din rehabilitering och träning i hemmet.

Våra hemteam

Ibland kan det vara lättare att uppnå uppsatta rehabiliteringsmål om man arbetar med insatser i hemmet istället för på mottagningen. I sådana fall har vi hemteam som kommer hem till dig och hjälper dig med din rehablitering. Vårt hemteam på Aleris Rehab Hallunda har en specialiserad kompetens och erfarenhet för just detta. De har också särskild utbildning i handledning av anhöriga och personal. Tillsammans med dig kan vi nå bästa resultat.

Boka tid

Hembesök bokas via arbetsterapeut.

Hjälpmedel

Utifrån rådande situation stänger vi tillfälligt våra öppna hjälpmedelsmottagningar. Du som är i behov av hjälpmedel – kontakta oss via telefon eller 1177 så ordnar vi med en tid så att vi kan hjälpa dig snarast.

›  Tel: 08-409 150 20
›  Boka tid online via 1177

Kiropraktor

Medicinsk yoga

Vi erbjuder medicinsk yoga eller mediyoga som den också kallas. Medicinsk yoga används bland annat mot stress, utmattning och ryggsmärta.

Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform där instruktören har en grundläggande medicinsk kompetens. Mediyogan är en välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som binder samman den traditionella österländska yogan med den västerländska medicinen. Yogan kan användas vid rehablitering av olika besvär och tillstånd som exempelvis stress, utmattning och ryggsmärta.

Mediyogan är anpassad för de flesta fysiska och psykiska begränsningar och kan hjälpa dig till en större medvetenhet, stabilitet och lugn. Yogan är enkel och kraftfull och passar både ung och gammal. Övningarna/meditationerna är fokuserade runt andning och avspänning och de utförs sittandes på matta eller på stol. Sjukgymnast/fysioterapeut bedömer om det är en lämplig träning för just dina besvär.

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling bokas via våra sjukgymnaster/fysioterapeuter.