Vårt utbud

Vi har ett brett utbud inom rehabilitering. Läs mer om vad vi erbjuder nedan!

Vårt utbud utfällbar lista

Arbetsterapeut

Våra arbetsterapeuter hjälper dig att träna rätt så att du kan klara ditt boende, ha en aktiv fritid och fungera i skolan eller i arbetet. Målet är att träningen ska ge dig möjlighet att leva det liv du önskar och behöver ha för att motsvara dina egna och omgivningens krav. Vi har särskilt utbildade handterapeuter. Arbetsterapeuten kan även hjälpa till med anpassningar i hemmet coh provar ut hjälpmedel.

Boka tid

Boka tid genom att ringa till oss eller boka digitalt via 1177.se.
›  Tel: 08-409 150 20
›  Boka tid online via 1177

Dietistmottagning

Maten har en avgörande betydelse för din hälsa och ditt välbefinnande.

Våra dietister har stor kunskap och finns här för att ge dig de kostråd som kan hjälpa dig att bli frisk eller förebygga sjukdomar. Rätt kost kan minska behovet av mediciner, göra din rehabilitering effektivare och framför allt ge dig högre livskvalitet.

Våra dietister behandlar patienter med övervikt, fetma, diabetes typ-2, höga blodfetter, högt blodtryck, undervikt, magtarmproblem, allergi, ätsvårigheter, näringsbrist. Vi tar emot barn och vuxna i alla åldrar. Du är välkommen att kontakta oss.

Boka tid

Boka tid genom att ringa till oss eller boka digitalt via 1177.se.
›  Tel: 08-409 150 20
›  Boka tid online via 1177

Fysioterapeut / sjukgymnast

Behöver du fysioterapeutisk/sjukgymnastisk behandling? Det är inte alltid lätt att veta hur man bäst tar hand om sin kropp när man har ont, men våra sjukgymnaster och fysioterapeuter vet hur de kan hjälpa dig att lindra smärta och behandla besvär och ge träningsråd. Vi har en bred och fördjupad kompetens inom många behandlingsområden. Vi har specialister inom ortopedi, OMT (ortopedisk manuell terapi), idrottsmedicin, andning och respiration, pediatrik (barn & ungdom) samt onkologi.

Du är välkommen att kontakta oss oavsett ålder.

Boka tid

Boka tid genom att ringa till oss eller boka digitalt via 1177.se.
›  Tel: 08-409 150 20
›  Boka tid online via 1177

Grupper och behandlingsprogram

Hos oss erbjuder vi gruppverksamhet och tvärprofessionella behandlingsprogram. I flera av våra grupper/program ger vi individuellt anpassad träning, rehabilitering och information.

Vi erbjuder:

 • artrosskola
 • balansträning
 • bassängträning
 • diabetesskola
 • program för livsstilsförändringar
 • KOL-skola
 • omhändertagande av barn och ungdomar med övervikt
 • seniorträning
 • stabiliseringsträning vid nack- och ryggbesvär

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Hemteam

Kanske behöver du hjälp att anpassa din bostad efter dina behov? Eller har du svårt att ta dig till någon av våra mottagningar? Då kommer vi hem till dig. Ofta räcker det med ett inledande besök för att du därefter kan träffa din terapeut på mottagningen.

Våra hemteam

Ibland kan det vara lättare att uppnå uppsatta rehabiliteringsmål om man arbetar med insatser i hemmet istället för på mottagningen. I sådana fall har vi hemteam som kommer hem till dig och hjälper dig med din rehablitering. Vårt hemteam på Praktikertjänst Rehab Hallunda har en specialiserad kompetens och erfarenhet för just detta. Tillsammans med dig kan vi nå bästa resultat.

Våra upptagningsområden

Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, samt Slagsta.

Boka tid

Hembesök bokas via arbetsterapeut.

Hjälpmedel

Du som är i behov av hjälpmedel – kontakta oss via telefon eller 1177.se så ordnar vi med en tid så att vi kan hjälpa dig snarast.

›  Tel: 08-409 150 20
›  Boka tid online via 1177

Ibland behöver man hjälpmedel för att klara av vardagen. Vi hjälper dig att prova ut enklare hjälpmedel på våra hjälpmedelsmottagningar. Det kan till exempel vara kryckkäppar, rollator, badbräda, griptång och wc-förhöjning.

Reparation av hjälpmedel

Vid reparation av hjälpmedel, kontakta Hjälpmedel Stockholm på telefon 08-123 476 00.

Återlämning av hjälpmedel

Återlämning av hjälpmedel sker i första hand på Hjälpmedel Stockholm, adress Bergtallsvägen 10, 125 59 Älvsjö.

Kiropraktor

Hos oss träffar du erfarna och skickliga kiropraktorer. En kiropraktisk behandling hjälper dig att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. För att åstadkomma detta använder sig kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är manipulation (justering), men även annan manuell behandling förekommer.

Boka tid

Boka tid genom att ringa till oss eller boka digitalt via 1177.se.
›  Tel: 08-409 150 20
›  Boka tid online via 1177

Medicinsk yoga

Vi erbjuder medicinsk yoga eller mediyoga som den också kallas. Medicinsk yoga används bland annat mot stress, utmattning och ryggsmärta.

Medicinsk yoga är en terapeutisk yogaform där instruktören har en grundläggande medicinsk kompetens. Mediyogan är en välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som binder samman den traditionella österländska yogan med den västerländska medicinen. Yogan kan användas vid rehablitering av olika besvär och tillstånd som exempelvis stress, utmattning och ryggsmärta.

Mediyogan är anpassad för de flesta fysiska och psykiska begränsningar och kan hjälpa dig till en större medvetenhet, stabilitet och lugn. Yogan är enkel och kraftfull och passar både ung och gammal. Övningarna/meditationerna är fokuserade runt andning och avspänning och de utförs sittandes på matta eller på stol. Sjukgymnast/fysioterapeut bedömer om det är en lämplig träning för just dina besvär.

Stötvågsbehandling

Har du besvär i muskler, senor och senfästen? Då kan stötvågsbehandling vara något för dig.

Stötvågsbehandling (även kallad shock wave) är en både effektiv och säker behandlingsmetod och behandlingsformen rekommenderas därför som ett alternativ till traditionell invasiv behandling som injektionsbehandling eller operation. Vetenskapen stöder idag stötvågsbehandling vid en rad olika skador.

Stötvågsbehandling vid olika skador:

 • Kalkaxel
 • Hälsporre – plantarfasciit
 • Tennisarmbåge
 • Trokanterit
 • Hopparknä
 • Hälseneinflammation
 • Benhinneinflammation

Boka tid

Stötvågsbehandling utförs av våra sjukgymnaster/fysioterapeuter. Det krävs ingen remiss och besöket ingår i högkostnadskortet.