Vårt utbud

Vi har ett brett utbud inom rehabilitering. Läs mer om vad vi erbjuder nedan!

Vårt utbud utfällbar lista

Arbetsterapeut

Våra arbetsterapeuter hjälper dig att träna rätt så att du kan klara ditt boende, ha en aktiv fritid och fungera i skolan eller i arbetet. Målet är att träningen ska ge dig möjlighet att leva det liv du önskar och behöver ha för att motsvara dina egna och omgivningens krav. Vi har särskilt utbildade handterapeuter. Arbetsterapeuten kan även hjälpa till med anpassningar i hemmet coh provar ut hjälpmedel.

Boka tid

Boka tid genom att ringa till oss eller boka digitalt via 1177.se.

›  Tel: 08-409 150 40
›  Boka tid online via 1177

Diagnostiskt ultraljud

Med hjälp av diagnostiskt ultraljud kan fysioterapeuten se mjukdelar inne i kroppen och identifiera olika typer av skador. Ultraljudsundersökningen ökar möjligheten att snabbare kunna ställa rätt diagnos och veta vilken behandling som kan vara lämplig. Ultraljudsdiagnostik är ofta också ett viktigt verktyg att mäta resultatet av behandling.

Våra fysioterapeuter och sjukgymnaster är specialutbildade i utförandet av diagnostiskt ultraljud.

Med diagnosiskt ultraljud kan fysioterapeuten bedöma:

 • Senskador
 • Slemsäcksförändringar
 • Muskelbristningar
 • Nervstrukturer som är svullna av inflammation
 • Ledkapslar och ledband i yttre del av leder
 • Broskskador och artros i vissa leder

Ultraljud jämfört med röntgen eller magnetkamera

Med vanlig röntgen ser man framför allt skelettförändringar men knappt inga mjukdelar, därav används vanlig röntgen främst vid led- och skelettskador.
Med magnetkamera ser man mjukdelar på ett avancerat sätt och man kan även se inne i leder eller ryggrad vilket man inte kan med ultraljud på samma sätt.

Fördelen med diagnostiskt ultraljud är att det är en snabb och skonsam undersökning. Ultraljud ger ingen farlig strålning eller andra biverkningar.

Om ditt besök

Det krävs remiss med tydlig frågeställning alternativt bedömning från en av våra arbetsterapeuter eller fysioterapeuter före besöket.

Besöket ingår i högkostnadskyddet.

Dietistmottagning

Ta hjälp av dietisten

Oavsett om du är frisk eller sjuk har maten en avgörande betydelse för din hälsa och ditt välbefinnande. Våra dietister har stor kunskap och finns här för att ge dig de kostråd som kan hjälpa dig att bli frisk och förebygga sjukdomar eller om du behöver gå ned i vikt. Rätt kost kan minska behovet av mediciner, göra din rehabilitering effektivare och framför allt ge dig högre livskvalitet.

Våra dietister behandlar patienter med övervikt, fetma, diabetes typ-2, höga blodfetter, högt blodtryck, undervikt, magtarmproblem, allergi, ätsvårigheter, näringsbrist. Vi tar emot barn och vuxna i alla åldrar. Du är välkommen att kontakta oss.

Vi erbjuder:

 • individuell rådgivning
 • grupp och behandlingsprogram
 • hembesök

Ett urval av våra grupper och behandlingsprogram:

 • Bra mat vid övervikt
 • Kostinformation i grupp för dig som har övervikt, diabetes, höga blodfetter eller av annan anledning behöver veta mer om matens betydelse för hälsan
 • Nya vanor
 • Ett behandlingsprogram med inriktning på livsstilsförändring för dig som vill gå ner i vikt med hjälp av bättre kost- och motionsvanor.

Bra mat vid IBS

Dietist och sjukgymnast utbildar dig som har IBS i lämplig kosthållning och avspänning. Du får även ta del av senaste informationen kring FODMAPs.

Butiksvandring

Vill du ha hjälp att hitta bra alternativ i matbutiken? Besöket passar för dig med livsstilsjukdomar eller matallergi/intolerans.

Boka tid

Boka tid genom att ringa till oss eller boka digitalt via 1177.se.

›  Tel: 08-409 150 40
›  Boka tid online via 1177

Fysioterapeut / sjukgymnast

Det är inte alltid lätt att veta hur man bäst tar hand om sin kropp när man har ont, men våra sjukgymnaster och fysioterapeuter vet hur de kan hjälpa dig att lindra smärta och behandla besvär och ge träningsråd. Vi har en bred och fördjupad kompetens inom många behandlingsområden. Vi har specialister inom ortopedi, OMT (ortopedisk manuell terapi), idrottsmedicin, andning och respiration, pediatrik (barn & ungdom) samt onkologi.

Du är välkommen att kontakta oss oavsett ålder.

Boka tid

Boka tid genom att ringa till oss eller boka digitalt via 1177.se.

›  Tel: 08-409 150 40
›  Boka tid online via 1177

Grupper och behandlingsprogram

Hos oss finns ett flertal olika alternativ för rehabilitering och information i grupp. I flera av våra grupper ger vi individuellt anpassad träning och information. Vi har bland annat bassängträning, artrosskola, KOL-skola och behandlingsprogram för livsstilsförändring eller vid livsstilssjukdomar.

Bassängträningen bedrivs i Vattenhusets lokaler i Älvsjö på torsdageftermiddagar. För anmälan vänligen kontakta sjukgymnast/fysioterapeut.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om vad vi erbjuder!

Hemteam

Har du svårt att ta dig till mottagningen och behöver hjälp med din träning och rehabilitering i hemmet? Våra hemteam på Praktikertjänst Rehab Huddinge kommer hem till dig och hjälper dig med din rehabilitering hemma hos dig.

Hemteamet hjälper dig

Ibland kan det vara lättare att uppnå uppsatta rehabiliteringsmål om man arbetar med insatser i hemmet istället för på mottagningen. I sådana fall kommer vi hem till dig och hjälper dig med träningen och rehabliteringen hemma. Vårt hemteam har en specialiserad kompetens och erfarenhet för just detta och tillsammans kan vi nå bästa resultat. Hemteamen i Huddinge består av olika yrkesgrupper och har också särskild utbildning i handledning av anhöriga och personal.

Våra upptagningsområden

Centrala Huddinge, Fullersta, Sjödalen, Snättringe och Stuvsta.

Hjälpmedel

Utprovning av hjälpmedel

Vi hjälper dig att prova ut enklare hjälpmedel exempelvis kryckor, rullator och wc-förhöjning.  Kontakta oss via telefon för så ordnar vi med en tid för utprovning. Vi kan även erbjuda hembesök för utprovning om du behöver det.

Reparation av hjälpmedel

Vid reparation av hjälpmedel kontakta Hjälpmedel Stockholm, 08-123 476 00

Återlämning av hjälpmedel

Återlämning av hjälpmedel sker i första hand till Hjälpmedel Stockholm, Bergtallsvägen 10 i Älvsjö

Kiropraktor

Hos oss träffar du erfarna och skickliga kiropraktorer. En kiropraktisk behandling hjälper dig att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem.

För att åstadkomma detta använder sig kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är manipulation (justering), men även annan manuell behandling förekommer.

Boka tid

Boka tid genom att ringa till oss eller boka digitalt via 1177.se.

›  Tel: 08-409 150 40
›  Boka tid online via 1177

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga, eller mediyoga som den också kallas, är en en terapeutiskt yogaform där instruktören har en grundläggande medicinsk kompetens. Mediyogan är en vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som binder samman den traditionella österländska yogan med den västerländska medicinen.

Yogan kan användas vid rehabilitering av olika besvär och tillstånd som exempelvis stress, utmattning och diffus ryggsmärta. Yogaformen är anpassad för de flesta fysiska och psykiska begränsningar och kan hjälpa dig till en större medvetenhet, stabilitet och lugn. I mediyogan får du pröva på lugna uppmjukande övningar, andningsövningar, avspänning och meditation. Övningarna/meditationerna utförs sittandes på matta eller på stol. Medicinsk yoga passar såväl ung som gammal.

Neuroteam

Vårt neuroteam har fördjupad kunskap om neurologisk rehabilitering. Teamet består av arbetsterapeut, sjukgymnast, logoped och kurator.
 
Vi tar emot patienter över 18 år. Patienten ska vara ny- eller återinsjuknad i stroke eller patient med annan förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom som efter utredning inom slutenvården bedöms vara i behov av rehabilitering av neuroteam i direkt anslutning till utskrivning.

Neuroteamet erbjuder rehabilitering i hemmet eller dess närmiljö. Patienten kan också erbjudas kompletterande insatser med enskilda besök eller gruppbesök på mottagning.

Stötvågsbehandling

Har du besvär i muskler, senor och senfästen? Boka en tid hos våra fysioterapeuter för stötvågsbehandling.

Stötvågsbehandling (även kallad shock wave) är en både effektiv och säker behandlingsmetod och behandlingsformen rekommenderas därför som ett alternativ till traditionell invasiv behandling som injektionsbehandling eller operation. Vetenskapen stöder idag stötvågsbehandling vid en rad olika skador.

Stötvågsbehandling vid olika skador:

 • Kalkaxel
 • Hälsporre – plantarfasciit
 • Tennisarmbåge
 • Trokanterit
 • Hopparknä
 • Hälseneinflammation
 • Benhinneinflammation

Det krävs ingen remiss och besök ingår i högkostnadskortet.

Videobesök