Akut tandvård

Tandvärk - kan bero på många orsaker. Ofta är det en skada som påverkar nerven i tanden, men det kan också vara tandköttet runt tanden som ger smärta.

Ilningar - beror ofta på att tandhalsar har blivit blottade av hård tandborstning, men kan även bero på sprickor i tanden. Tandkräm mot ilningar är bra att börja med för att motverka besvär.

Visdomstand - När visdomstanden är på väg upp bildas en ficka i tandköttet där bakterier gärna fastnar och det blir inflammerat och svullet. Det är bra att varje dag försöka göra rent i tandköttsfickan med en liten borste och vid besvär använda en gel som heter Corsodyl som du kan köpa på apoteket.

Lossad fyllning eller krona - Om det går att hålla rent och inte orsakar några ilningar så kan man vänta några dagar innan man söker hjälp. Känns det vasst finns det en pasta på apoteket som heter Cavit som kan appliceras på den trasiga delen så länge.

Lossad bro - om du märker att din bro känns lite lös men ändå sitter fast är det viktigt att du hör av dig direkt. När endast ett av stöden har släppt kommer bakterier in och förstör tanden där det är löst. Du är välkommen att ringa oss så ordnar vi en tid till dig så fort som möjligt!

Läs vidare: