Behandlingar

Vi bedriver en komplett allmäntandvård där hela familjen är välkomna. Vi är anslutna till Försäkringskassan och det statliga tandvårdsstödet.

Behandlingar

Allmän tandvård

Vi har lång erfarenhet av att utföra allt inom allmän tandvård, undersökning, lagning, rotfyllningar, tandutdragningar, akuttandvård m.m.

Implantat

Ett tandimplantat är det mest hållbara och det säkraste sättet att ersätta en tand. Att sätta fast ett tand-implantat innebär att vi fäster en titanskruv i käkbenet, på vilken sedan fästs en konstgjord tand, anpassad till färg, form och utseende för att passa in med de omgivande tänderna. Tandimplantat kan användas för att ersätta en enstaka tand eller en hel tandrad.

Barntandvård

Till och med det år man fyller 24 är tandvården i Gävleborgs Län avgiftsfri och bekostas av Landstinget. Detta innebär att ditt barn garanteras fri tandvård i samband med de rutinundersökningar som bör utföras var 12:e - 24.e månad. I samband med akut omhändertagande har barn och ungdom också avgiftsfri tandvård.

Tandvårdsrädsla

Många som har farit illa inom tandvården bär med sig negativa erfarenheter som präglat deras syn på tandvård. Vi vill ge dig möjlighet att bygga upp ett förtroende för oss, så att du får ett nytt förhållningssätt till tandvård och bli fri från din tandläkarskräck.

Kronor & broar

Orsaken till tandförlusterna kan t.ex. vara tandlossningssjukdom, kariesskador, slag mot tänderna eller att det saknas tandanlag. Vi utför tandersättningar i form av kronor, broar, implantat och olika typer av avtagbara proteser.

Kirurgi

Vi utför det mesta inom kirurgi här på kliniken. Exempel på sådana ingrepp kan vara att avlägsna rotrester, operera bort visdomständer eller att sätta ett tandimplantat.

Hygienisttjänster

Vår duktiga tandhygienist tar hand om dig om du är i behov av mer specifik behandling av tandkötts sjukdomar, eller tandlossning. Hon kan ge dig råd om hur du på bästa sätt kan sköta din munhygien samt förebygga framtida problem.

Estetisk tandvård

Nu för tiden är tandblekning ett vanligt sätt att fräscha upp sitt leende. Du får en individuellt anpassad blekning, där vi utgår helt från dina tänder och dina behov. Vi erbjuder nattblekning hemma eller blekning här på kliniken med Zoom.

Tandsmycken finns i olika material och former och kan vara ett bra alternativ till piercing. Vi erbjuder även skalfasader, som ger tänderna ett snyggare utseende. Inte bara vad gäller färg, utan även till form och storlek. En skalfasad är ett tunt skal i porslin som klistras fast på tandytan.

Invisalign / tandreglering

Den nästan helt osynliga tandställningen. En metod som inte bara är effektiv utan även anpassad efter vår allt mer moderna livsstil. Systemet reglerar tänderna med hjälp av flera löstagbara genomskinliga plastskenor. De skräddarsydda tandskenorna ersätts varannan vecka med nya inför nästa sekvens.

Varje skena som används under behandlingen skräddarsys för dina tänder. Tänderna kommer gradvis att röra sig i riktning mot det beräknade slutläget.