Pris och referenspris

Verksamheten fokuserar på vuxentandvård och protetiska behandlingar. Flera av våra åtgärdskoder ligger inom statens referenspris vilket är det pris Försäkringskassan subventionerar. Efter undersökning lämnas undersökningsprotokoll. Blir det aktuellt med återbesök lämnas en specificerad kostnadsberäkning.

Ett vanligt patientpris för en tandläkarundersökning med borttagning av lite tandsten med polering av hela bettet kostar i samband med utnyttjande av den årliga tandvårdschecken 725 kr. Är Du över 65 år eller under 30 år blir priset 425kr.

Prislista för utskrift klicka här.
För jämförelse med Folktandvårdens prislista klicka här.

Vid protetiska ersättningar tillkommer materialkostnad för ädelmetaller.

Ersättningen från Försäkringskassan för tandvård bestäms av en statlig referensprislista och är det pris som ligger till grund för ersättningen. Vanligt är att tandvården har priser som ligger över referensprislistan. Det belopp som överskrider referenspriset betalas utan subvention av patienten. De flesta av våra åtgärdskoder är prissatta inom det statliga referenspriset. Öppna prislistan och läs mer om tandvårdsstödets konstruktion.

Delbetala i den takt som passar dig. Handla idag och välj att ansöka om att dela din betalning på upp till 36 månader när du får hem din faktura. Läs mer på praktikertjänst.se/betala