Hårborttagning

Avlägsnande av störande hårväxt kan göras på läppen, hakan och alla delar av ansiktet till exempel ögonbryn som växer samman.

Genom att använda laser eller Cellox IPL kan man selektivt värma upp och döda hårsäckar utan att påverka andra celler i närheten. På ljus hud absorberas ljus energin av melanin i hårsäcken, som innehåller mer pigment än huden. Hårsäcken värms upp och dör. 

På mörk hud är terpin lite annorlunda.  De celler som tillverkar hårstrån förökar sig snabbt och absorberar mer ljus energi än de andra hudceller i närheten. Hårsäcken blir selektivt uppvärmd och dör. Aktiva hårsäckar är mer blodrika än huden i närheten, så hemoglobinet i hårsäcken selektivt absorberar mer ljus energi och värms upp. Slutresultat blir att hårsäcken dör. För att det är pigmenten i hårsäcken som absorberas ljus energi, det är svårt att behandler grå/vit hår genom våra ljus baserad tekniker.

För att få ett bra slutresultat måste behandlingen upprepas ett flertal gånger beroende på att det bara är växande hårsäckar som påverkas av laser eller Cellox IPL behandlingar. Alla vilande hårsäckar kommer att vara opåverkade tills de sätter igång med tillväxtfasen och påverkas därför vid efterföljande behandlingar.

Behandlingarna behöver upprepas var 6-12 vecka beroende på vilken del av kroppen som behandlas. Hur många behandlingsomgångar som behövs innan allt hår är borta beror också på vilken del av kroppen man behandlar, men man skall räkna med 6 till 8 behandlingsomgångar. Boka ert tid genome Caroline.