Startbild

leende.jpg

Om oss

Om oss

Vår ambition är att ge dig bästa möjliga service och tandvård så snabbt och smidigt som möjligt. Vi utför all typ av tandvård och har ett gott samarbete med ledande specialister samt lokala tandtekniker för att ge dig högkvalitativ och snabb tandvård. Vi har lång erfarenhet och kan oftast erbjuda snabba tider även för nya patienter. Vi tar hänsyn till dina behov och ser till att du blir riktigt nöjd med din behandling.

Tillsammans skapar vi fina leenden och god tandhälsa!

Våra behandlingar

Våra behandlingar


Vi erbjuder en mängd olika behandlingar på vår mottaging och här nedan hittar du en lista över dem. Vårt mål är att kunna erbjuda den hjälp just du behöver. Glöm inte att du alltid kan kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar.

Våra behandlingar

Akut tandvård

Allmäntandvård

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård syftar till att korrigera och förbättra färg och form av antingen enstaka tänder eller hela bett. Beroende på omfattningen av dina önskemål kan det göras i mer eller mindre avancerade former. Blekning, byte av missfärgade lagningar, tandreglering och skalfasader är olika exempel på åtgärder som kan ha en upplyftande effekt för ditt leende. Samspelet mellan estetik, form och bettfunktion är ytterst viktig för hållbara resultat och därför måste vi gå igenom dina förväntningar omsorgsfullt innan vi kan presentera behandlingsförslag. Det finns fall där små behandlingar kan ha stor inverkan på leendet och så finns det fall där ingen behandling är den bästa behandlingen. Hos oss får du god rådgivning med fokus på tändernas långsiktiga välbefinnande.

Kirurgi

Tandutdragningar

En tand kan ibland bli så pass skadad eller infekterad att den behöver tas bort. Det händer också att friska tänder behöver avlägsnas, exempelvis visdomständer som inte får plats. När tanden och tandköttet är ordentligt bedövade tas tanden försiktigt bort med tunna instrument som påverkar omkringliggande vävnad så lite som möjligt. Tandutdragningar kan vara enklare eller mer komplicerade beroende på tandanatomin eller dina medicinska förutsättningar, därför kommer du alltid få noggrann individuellt anpassad information både innan och efter ett sådant ingrepp.

Implantat

Tandimplantat kan vara det bästa sättet att ersätta förlorade tänder med. Efter en noggrann och utökad undersökning får du information om hur processen kan se ut för just dig. En implantatbehandling kan förenklat delas in i två steg; en kirurgisk del och en protetisk del. Den kirurgiska delen innebär en operation där man skruvar ner ett implantat av titan i käkbenet och den protetiska delen följer veckor eller månader efter då man skruvar en krona på implantatet. För den kirurgiska delen samarbetar vi med ledande kirurger, den protetiska delen görs av oss på praktiken.

Det finns många fördelar med att ersätta förlorade tänder med implantat istället för tex broar eller proteser. Fråga oss så berättar vi gärna mer om det är aktuellt för dig.

Protetik

Kronor och broar

Om tanden har en stor skada är krona ibland det bästa alternativet. En krona omsluter helt eller delvis den skadade tanden och kan anpassas precis efter tandens ursprungliga färg och form. Broar, även kallad bryggor, görs för att ersätta flera intilliggande skadade tänder eller för att fylla ut en lucka där en tand saknas.

Majoriteten av våra kronor och broar tillverkas i keramiska material och limmas fast över det som är kvar av tanden. Dessa material klarar mer belastning jämfört med lagningar gjorda i komposit. Vi samarbetar med Stockholmsbaserade tandtekniska laboratorium där större delen av tillverkningsprocessen sker digitalt med hög precision.

Proteser

En protes kan ersätta några enstaka eller alla tänder i en käke. En protes kan vara utformad för temporär användning eller som ett permanent alternativ. Proteser är avtagbara och upplevs därmed ofta som lite rörliga trots goda förankringselement.

Rotbehandling

Tanden innersta struktur består av pulpavävnad. En rotbehandling innebär att inflammerad, död eller infekterad pulpavävnad avlägsnas och ersätts med ett rotfyllningsmaterial, vanligtvis guttaperka.

Vid rotbehandlingar fäster man en gummiduk runt tanden för att förhindra att bakterier från munhålan förs in i rotkanalerna under behandlingen. Tanden och gummiduken desinfekteras och sterila maskinella instrument används för att rensa kanalerna. Beroende på orsaken till rotbehandlingen görs behandlingen i en eller flera sittningar. När tanden är symptomfri kan man slutligen fylla den med en lagning eller täcka den med en krona. En rotfylld tand är skörare än en frisk tand men med rätt överkonstruktion kan den hålla under många år framöver.

Tandlossning

Tandlossning, även kallad parodontit, är en våra vanligaste folksjukdomar och orsakas primärt av en inflammation i tandköttet. Om inflammationen inte stoppas i tid angrips käkbenet (som är fästet för tänderna) och tänderna kan få en ökad rörlighet och i värsta fall kan de gå förlorade. Förloppet sker mycket långsamt men det är viktigt att vara uppmärksam på blödning från tandköttet och uppkomsten av tandsten. Vid varje undersökning kontrollerar vi tandköttet noggrant och mäter eventuella tandköttsfickor för att se om förändring sker över tid. Regelbunden profylaktisk behandling minskar risken för problem med tandlossning. Är tandlossningsproblemen mer omfattande kan vi utföra lokala operationer där vi skrapar rent området från den inflammatoriska vävnaden som orsakar bennedbrytningen.

Tandblekning

Det finns flera olika sätt att bleka sina tänder på. Vi har valt att fokusera på metoden där vi tar avtryck på dina tänder och därefter gjuter en mjuk plastskena att lägga blekningsmedlet i. Efter att vi har provat ut skenan och instruerat dig kan du påbörja tandblekningen hemma. Fördelen med denna metod är att resultatet står sig länge och du kan i framtiden endast komplettera med nytt tandblekningsgel då skenan kan återanvändas, så länge du inte gör större förändringar i munnen. Blekningsgelen innehåller väteperoxid och finns i olika styrkor. Vilken styrka du ska ha beror på om du vill bleka tänderna en kortare period under dagen eller under natten medan du sover.

Innan en blekningsbehandling påbörjas är det viktigt att tänderna undersöks för att säkerhetsställa att det inte finns skador som kan förvärras av blekningen. Vi kan erbjuda klinikblekning via samarbetspartners om så önskar.