Det händer på Skeppsbron

Så här arbetar vi med smittskydd.

Vi tillämpar de senaste nationella riktlinjerna för vårdhygien inom svensk tandvård för att inte sprida smitta under behandling och vi följer basala hygienrutiner. Det innefattar bl.a att vi vid behandling använder handskar och skyddsförkläde för engångsbrukt samt munskydd. Vi använder även visir och vi följer kvalitetssäkrade riktlinjer gällande handhygien.

Alla instrument som används vid en behandling avlägsnas från behandlingsrummet och rengörs i validerade diskdesinfektorer och/eller utförs i utrustning som steriliserar instrumenten.

Dagliga funktionskontroller utförs för att säkerställa funktionalitet i rengöringsprocesserna. Alla ytor i behandlingsrummet samt behandlingsstolen desinfekteras med alkoholbaserat ytdesifektionsmedel med tensid.

Tandvården Skeppsbron följer fortlöpande utvecklingen och rekommendationer från Folkhälsomynigheten för att förhindra spridningen av Covid-19.

Under pandemitiden serveras inget vatten/ kaffe i väntrummet, och vi ser helst att ni inte bläddrar i tidningarna.

Vi har markerat avståndet på våra stolar i väntrummet och vi erbjuder munskydd för dem som önskar.

Vi undanber oss sällskap till dig som patient i den mån det inte är absolut nödvändigt.

Vi tar inte i hand eller kramas till hälsning med varandra eller med patienter under denna period. Allt detta för att minimera smittspridningen.

Tillsammans hjälps vi åt.