Våra behandlingar

Hos oss kan du få hjälp med allt från förebyggande tandvård till rotfyllningar, implantatoperationer och estetisk tandvård. Nedan hittar du vad vi på Tandvårdsgruppen Norberg kan hjälpa dig med.

Våra behandlingar lista

Akut tandvård

Vid kraftig tandvärk kan behovet av snabb vård behövas. Vi rekomenderar alltid regelbundna undersökningar för att förebygga besvär. Hör av er för tidsbokning om besvären skulle vara framme. 

Undersökning

Vid undersökningen gör vi en grundlig genomgång av din mun. Det är bra att ta med eventuella medicinlistor till besöket.

Tandhygienistbehandling

Vi lägger stor vikt vid förebyggande tandvård då det är en grund för sund tandhälsa. Tandhygienister är specialutbildade inom förebyggande tandvård och kan hjälpa till vi problem som karies och parodontit. 

Bettfysiologisk behandling

Behandlingen är i huvudsak inriktad på att minska smärta och obehag, ge personen stöd att hantera smärta, förändra belastningsförhållanden för käkleden och käkmuskulaturen, förbättra funktionen och rörelseförmågan, skydda tänder.

Generellt sett har personens medverkan ofta stor betydelse för en lyckad behandling.

Fyllningsterapi

Lagning av både karies samt frakturerade tänder. 

Rotfyllningar

Nerven i en tand kan ibland dö eller blir inflammerad i vissa fall kan en rotfyllning behövas. Detta utförs med modern teknik genom att rensa ut bakterier och organiskt material inne i tanden för att sedan fylla igen roten med ett tätt material.

Protetik

Vi kan hjälpa till med all typ av protetik från enkla kronor till implantatbehandlingar. 

Kirurgi, bl.a Implantat

På kliniken genomförs flera olika kirurgiska ingrepp med bla implantatoperationer. 

Estetisk tandvård

På kliniken utför vi även estetisk tandvård som tandblekning, enklare tandreglering med den senaste tekniken Invisalign och fasader.