Tandvårdsmottagning

Välkommen till oss!

Tandvårdsmottagning

Tandvård i världsklass!

Startsida

Välkommen till oss!


Välkommen till en trevlig mottagning där vi bryr oss om patienten. I vår hemtrevliga lokal hjälper vi dig med diverse problem rörande tandvård, allt från hål i tänderna till tandblekning. Vi välkomnar varmt både nya och gamla patienter. 

Välkommen hit!

Hitta hit

Bli patient

Våra behandlingar ingress

Våra behandlingar

Vi erbjuder en mängd olika behandlingar på vår mottaging. Här nedan kan du läsa om de vanligaste. Ifall du behöver hjälp med något som inte finns med i nedan lista, tveka inte att kontakta oss över mail eller telefon så ser vi om vi kan hjälpa dig. Vårt mål är att kunna erbjuda den hjälp just du behöver.

Våra behandlingar

Undersökning


Vid en undersökning går vi igenom tänderna kliniskt med spegel och sond. Även tandköttet, munslemhinnan och käkfunktion undersöks. I de flesta fallen behöver vi ta några röntgenbilder och ibland kompletterar vi dokumenteringen med en intraoral kamera.

Finns det något specifikt du vill ha hjälp med går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Vi registrerar eventuella fynd och gör en åtgärdsplan. Du får en kostnadsberäkning och vi kan starta behandlingen efter att du givit samtycke till behandlingsförslaget.

Förebyggande tandvård


Den icke lagade tanden kommer alltid att vara starkare än den lagade tanden, så det är viktigt att sköta sin munhygien från tidig ålder. God munhygien och bra kostvanor minskar risken för lagningar och omgörningar. Risken att förlora sina tänder pga tandlossning minskar också med hjälp av förebyggande behandling, så kallas profylax.

Men hur man behöver sköta sin munhygien är individuellt och därmed är det är viktigt att var och en får rätt rådgivning och kontinuerlig stödbehandling i form av rengörning. Allt detta är tandhygienistens spetskompetens som skräddarsyr en profylaxplan för dig.

Lagningar


Vi är rädda om dina tänder men en lagning kan behöva göras om du har en skada på tanden eller på en befintlig fyllning. Skadorna kan bland annat vara orsakade av karies, sprickor, frakturer eller slitage. En kariesskada graderas i olika skalor och behöver inte alltid åtgärdas med en lagning eftersom vi numera har kunskap om att små angrepp kan stanna upp.

Tänder kan lagas med kompositmaterial, glasjonomermaterial eller plastförstärkt glasjonomermaterial. Inför en lagning erbjuds du som patient alltid bedövning så att processen blir smärtfri.

Tandutdragningar


En tand kan ibland bli så pass skadad eller infekterad att den behöver tas bort. Det händer också att friska tänder behöver avlägsnas, exempelvis visdomständer som inte får plats.

När tanden och tandköttet är ordentligt bedövade tas tanden försiktigt bort med tunna instrument som påverkar omkringliggande vävnad så lite som möjligt. Tandutdragningar kan vara enklare eller mer komplicerade beroende på tandanatomin eller dina medicinska förutsättningar, därför kommer du alltid få noggrann individuellt anpassad information både innan och efter ett sådant ingrepp.

Bild

Bildtext

Försäljning på mottagningen

På vår mottagning kan du köpa nya tandborstar samt tandkräm som rekommenderas utav din tandläkare. Prata med din tandläkare under din undersökning ifall du är intresserad så hjälper hen dig med detta.

avgränsning

  

Tillsammans genom pandemin

Tillsammans genom pandemin

Som Sveriges största privata vårdföretag med 1 000 mottagningar runt om i landet slog pandemin hårt mot Praktikertjänst. När spridningen av covid-19 var som värst under förra året försvann i princip alla patienter från Praktikertjänst tandvårdsverksamhet. Till följd av risken för allmän smittspridning och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och regeringen gjorde, tvingades många av våra verksamheter att stänga.

Under cirka ett år har Praktikertjänst filmat, intervjuat och dokumenterat arbetet ute på mottagningarna och kontoret. Filmen tar avstamp i början av april 2020 och visar pandemins händelseförlopp fram till och med våren 2021 och inledningen av vaccinationsprogrammet.

Munskydd på mottagning

Bär munskydd

Mottagningen gör allt för att hindra fortsatt smittspridning i samhället och arbetar i full skyddsutrustning för att garantera både patienters och personals säkerhet. Vi ber våra patienter att bära munskydd i väntrummet och andra gemensamma utrymmen. Ifall du saknar munskydd, så erbjuder vi munskydd på plats.

Öppettider

Öppettider


Måndag 08:00 - 17:00
Tisdag 08:00 - 17:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 17:00

Vårt team

Vårt team

På Mottagningsnamn är vi två tandläkare och tre tandsköterskor som arbetar tillsammans för att ge dig absolut bäst service och vård. Läs mer om vårt team här.

Vårt team