Start

Stora Vaccinationsdagen mot Covid-19

Lördagen den 22 januari klockan 10-16 har vi på Strömstads gymnasieskola dropin-mottagning.
Passa på att ta din första, andra eller tredje dos. Ingen föranmälan behövs.

Från och med 10 januari kan du som är 18 år eller äldre få en tredje dos vaccin. Förutsättningen är att det har gått minst fem månader sedan du fick den andra dosen.
Vaccination mot covid-19 är gratis!

För snabb hjälp med covidvaccination är vårt bästa tips Heart Beat på Tanums shoppingcenter och Torp köpcentrum i Uddevalla. Övriga platser där du kan boka tid för vaccination hittar du på 1177.
Har du allvarlig allergi så kan du få din covidvaccination här hos oss.

Om du missat vaccinationstillfället i skolan eller fyller du 12 år senare i år så kan du få ditt vaccin hos oss istället, men då ska du ta med dig mamma eller pappa och en särskild blankett ska vara ifylld.
Blankett för vaccination 12-15 år.

senast uppdaterat 220113

Hur du lättast når oss

Är det akut, (livshotande) ringer du 112.

Det kan ibland vara svårt att nå oss på telefon, vi ber om överseende med det. Vi är hårt belastade på grund av den nuvarande coronapandemin. Du som kan (har bankID) kontakta oss på Mitt PTJ (vår chatt) i första hand. Det kan ta någon eller ett par timmar innan du får återkoppling, men håll ut, du kommer att få svar. Vi återkopplar vardagar mellan kl 8-15. Målet är att svara dig inom två timmar på chatten.

På telefonen 0526-18787 når du oss lättast tidigt på morgonen. Du kan ringa till oss så tidigt som kl 07.00 för att få en uppringningstid.
'

Test av Covid-19

Vårdcentralen Bohuslinden har INTE drop in för tester.
Har du symptom på Covid-19 måste du kontakta oss innan du kommer. Telefon 0526-18787 eller via MittPTJ.

Vi delar ut egentester efter överenskommelse vid husets södra entré/gavel. Tag med legitimation. Provtagningen är avgiftsfri. För att testet ska kunna skickas för analys samma dag måste du lämna det före klockan 11 i den svarta brevlådan vid parkeringsautomaten på södra parkeringen. 

Reseintyg: Vart du vänder dig för reseintyg Covid-19 inför resa eller arbete utomlands.

Om du har allmänna frågor om Covid-19, ring nationella informationsnumret 11313 som är öppet dygnet runt eller läs Folkhälsomyndighetens frågor och svar.

Information in English and other languages about covid-19: The Public Health Agency of Sweden's website.

 Info om tfn frammande sprak

 

Influensavaccination säsong 2021/2022

Trots den pågående coronapandemin är det viktigt att du vaccinerar dig mot influensa. 

Covidvaccin är gratis
Säsongsinfluensa avgiftsfritt för 65+ samt riskgrupper. Övriga betalar en avgift 230 kr (faktureras).

Från och med 29 november gäller tidsbokning för vaccinering. Kontakta oss via MittPTJ eller 0526-18787

Senast uppdaterad 211130

Boka tid på lab

OBS! - om du vill kontrollera om du har covid eller ej så kan du INTE boka tid på detta sätt. Då måste du boka tid via Mitt PTJ eller telefon som tidigare.

Trots att många restriktioner har upphört vill vi även fortsättningsvis att du bokar din provtagningstid. Här nedan bokar du tid för din provtagning hos oss. Antingen har du blivit ombedd av oss att ta prov eller så har du en remiss från någon annan enhet. 

Vid kontroll av dina järnvärden, så ska du boka en tid före kl 10.
Vid kontroll av ditt PK-värde (om du äter blodförtunnande) så ska du boka före klockan 11.
Vid kontroll av din ämnesomsättning (om du äter Levaxin) så ska du inte ta din tablett på morgonen.


Hos oss får du snabb och effektiv hjälp med vanliga sjukdomar, såväl akuta som kroniska av vårt team. Vi erbjuder samtalsterapi. I verksamheten ingår barnavårdscentral och läkarinsatser i hemsjukvård. Vi utför vaccinationer och hjälper till med exempelvis körkortsintyg och sjöfolksintyg. Vi erbjuder lättillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och kontinuitet under trygga och förtroendefulla former.

Vaccination mot Covid-19