Start

Vaccination covid-19

Vad gäller vaccinationsarbetet är vi nu klara med första dosen i fas 3. Arbete pågår med att ge andra dosen. 

Vad gäller bokningar och vaccinationer för personer i fas 4, så hanterar externa aktörer det i vårt område. Vilka aktörer det är, kan du läsa mer om på  1177

Läs mer om de olika faserna och prioriteringsordningen här. 
Senast uppdaterat 210709. 

.

Hur du lättast når oss

Är det akut, (livshotande) ringer du 112.

Det kan ibland vara svårt att nå oss på telefon, vi ber om överseende med det. Vi är hårt belastade på grund av den nuvarande coronapandemin. Du som kan (har bankID) kontakta oss på Mitt PTJ (vår chatt) i första hand. Det kan ta någon eller ett par timmar innan du får återkoppling, men håll ut, du kommer att få svar. Vi återkopplar vardagar mellan kl 8-15. Målet är att svara dig inom två timmar på chatten.

På telefonen 0526-18787 når du oss lättast tidigt på morgonen. Du kan ringa till oss så tidigt som kl 7.00 för att få en uppringningstid.
'

Boka tid på lab

Här nedan bokar du tid för provtagning på vårt lab om du har blivit ombedd av oss att ta prov eller om du har en remiss från någon annan enhet.

Vid kontroll av dina järnvärden, så ska du boka en tid före kl 10.
Vid kontroll av ditt PK-värde (om du äter blodförtunnande) så ska du boka före klockan 11.
Vid kontroll av din ämnesomsättning (om du äter Levaxin) så ska du inte ta din tablett på morgonen. 

OBS! - om du vill kontrollera om du har covid eller ej så kan du INTE boka tid på detta sätt. Då måste du boka tid via Mitt PTJ eller telefon som tidigare.

Vi utfärdar INTE intyg om covid19-test inför resa eller arbete utomlands

På vårdcentralen Bohuslinden sker inte någon regelmässig provtagning avseende covid19 på symptomfria patienter. När Norge ändrade sina regler vad gäller arbetspendlare var vi dock tillfälligt behjälpliga med provtagning. 

Vart du vänder dig för reseintyg covid19 inför resa eller arbete utomlands.

'

Information om coronavirus Covid-19

Boka tid för covidprovtagning på 0526-18787 eller via PTJ24.

Symptom kan vara något av följande:
Feber
Torrhosta
Trötthet
Dyspné (andningsbesvär)
Muskelvärk
Halsont
Huvudvärk
Magbesvär med diarré
Bortfall av lukt-/smaksinne.

Du blir provtagen i vår vita bod (står på södra sidan av huset) eller i din bil som du då parkerar i närheten av boden. Tag med legitimation. Provtagningen är avgiftsfri.

För övriga bokade besök hos oss gäller som tidigare, att du är välkommen så länge du INTE har något av ovan beskrivna symptom.

Är du osäker - kontakta oss innan på telefon 0526-18787 eller via PTJ24.


Om du har allmänna frågor om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313 som är öppet dygnet runt eller läs Folkhälsomyndighetens frågor och svar.

Information in English about covid-19: The Public Health Agency of Sweden's website.
Information arabiska.
Information somaliska.
Information tigrinja.
Information spanska.
Information polska.

 Info om tfn frammande sprak

 


Hos oss får du snabb och effektiv hjälp med vanliga sjukdomar, såväl akuta som kroniska av vårt team. Vi erbjuder samtalsterapi. I verksamheten ingår barnavårdscentral och läkarinsatser i hemsjukvård. Vi utför vaccinationer och hjälper till med exempelvis körkortsintyg och sjöfolksintyg. Vi erbjuder lättillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och kontinuitet under trygga och förtroendefulla former.