Start

Värmdö Vårdcentral

Vårdcentralen som ser helheten och just ditt unika behov! Vi erbjuder dig och din familj en personlig och fast läkarkontakt. Vi är en del av Praktikertjänst AB som är Sveriges största privata vårdgivare och vi arbetar utifrån vårt vårdavtal med Region Stockholm.

Vaccination mot säsongsinfluensa och lunginflammation

2020-11-23 

Tyvärr kan vi inte vaccinera just nu pga brist på vaccin hos leverantör.

Mer info kommer att publiceras här!

 

All information hittar du under flik Influensavaccin

Listningsstopp


Vi kan tyvärr inte ta emot nya patienter från och med 26/10-2020 och tills vidare.

Vi beklagar detta!

Avgiften för uteblivet besök i vården höjs till 400 kr från och med den 1 september 2020

För att minska antalet uteblivna vårdbesök utan giltigt skäl, och därmed bidra till använda vårdens resurser så effektivt som möjligt, införs en avgift på 400 kronor från den 1 september.

Avgift tas ut även om besöket är kostnadsfritt, till exempel för barn och ungdomar under 18 år, personer som är 85 år eller äldre, eller patienter med frikort. 

Förhinder ska meddelas senast 24 timmar före ett besök.

 

Angående coronavirus


Med tanke på fortsatt risk för spridning av coronavirus har vi ändrat vårt arbetssätt enligt följande:

 • patienter med symtom från luftvägar (hosta, snuva, feber) ska så långt som möjligt bedömas på distans genom telefonsamtal med läkare/sjuksköterska eller genom digitalkontakt (videobesök),
 • om behov av en medicisk bedömning föreligger, bokas då en besökstid för ett fysiskt besök på mottagningen. Patienter med luftvägssymtom ombedes att stanna utanför mottagningen för att bli upphämtade av personalen,
 • patienter som är 70 år och äldre mbedes att stanna utanför mottagningen för att bli upphämtade av personalen,
 • möjlighet till att boka tider direkt via 1177 har tagits bort,
 • patienter som ska till vår mottagning på Fenix väg 12 (spirometri/astma/KOL, diabetes, psykolog) behöver inte anmäla sig kassan; ni kan gå direkt till Fenix väg 12, eventuell faktura för besöket kommer per post,
 • för patienter som kontaktar oss i sjukskrivningsärenden vill vi påminna om att utfärdade sjukintyg för sjukskrivning kan läsas och skrivas ut via 1177.se (övriga tjänster/mina intyg),
 • då hela sjukvården är överbelastad , kan det uppkomma längre svarstider i telefon hos oss också; ett alternativ till att kontakta mottagningen kan vara vår digitala tjänst Mitt PTJ, se info överst på sidan.

 Allmänna råd:

 • Håll avstånd till andra människor – två meter så ofta du kan.
 • Tvätta händerna ofta och alltid så fort du kommit till hemmet, klassrummet, arbetsplatsen eller annan plats. Händerna ska tvättas i minst 30 sekunder med tvål och vatten.
 • Vid första känning av feber, hosta, muskelvärk, svårt att andas eller andra luftvägsymptom åk hem direkt. När du har symptom smittar du andra. Det är antingen covid-19, influensa eller en vanlig förkylning. Oavsett sjukdom kan det ge svåra sjukdomsförlopp hos äldre och/eller de med andra underliggande sjukdomar.
 • Om du känner dig så dålig så att du behöver vård - åk inte till en vårdmottagning – kontakta 1177 Vårdguiden på telefon för vägledning om när, var och hur du bäst ska söka vård. Vid livshotande tillstånd ringer du 112.
 • Stanna hemma och undvik sociala kontakter annat än via digitala medier tills du har varit helt frisk i minst två dagar.

Många ringer till 1177 - om du inte behöver vård men har frågor om det nya coronaviruset och covid-19 ring 113 13 istället. Eller sök information på www.1177.se

För dig som behöver stödjande samtal under pågående corona-epidemi

Värmdö vårdcentral samarbetar med psykoterapimottagning Mind Stockholm. Kontakta Mind Sthlm direkt för hjälp och stöd.Ingen remiss eller föregående läkarbesök behövs.

Mind Stockholm erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt.

Det kan exempelvis handla om oro, livskriser, stress, ångest, depression, kronisk smärta, sömnproblem och utmattningssyndrom samt viss form av missbruk.

Observera att du kan välja att få psykologisk behandling på distans. Du kan boka videosamtal med din psykolog och/ eller självhjälpsprogram online (iKBT).

Boka tid direkt – utan remiss genom  www.mindsthlm.se där tidsbokning online är möjlig.