Våra priser & behandlingar

Undersökning är grunden för all behandling. Om du har ytterligare behov så erbjuder vi följande behandlingar:

Förebyggande tandvård hos våra tandhygienister.
Estetisk tandvård, som blekning och skalfasader.
Protetisk tandvård som krona, bro eller protes.
Implantattandvård
Rotfyllningar
Bettskenor
Tandblekning

I de fall då vår egen kompetens inte räcker till skickar vi remiss till specialister här i Gävle eller i Stockholm

Behandlingar

Behandlingar

Våra behandlingar lista

Undersökning

Vi tittar på dina tänder samt omkringgivande vävnader, vi tar röntgen och undersöker. Undersökning hos tandläkare och hygienist är i grunden desamma och mindre mängd tandsten hinner vi ta bort. Efter undersökningen får du en terapiplan och en kostnadsberäkning.

 

Förebyggande vård

Vad gör en tandhygienist?

Vi tandhygienister gör undersökningar, tar röntgen vid behov, tittar på slemhinnan, polerar fyllningar samt tar bort tandsten, missfärgningar och plack. Utöver det mäter och kontrollerar vi dina tandköttsfickor för att se om det finns någon tandköttsinflammation eller tandlossning. Vid varje besök uppdaterar vi din hälsoanamnes samt går igenom dina kost- och munhygienvanor. En tandhygienist är särskilt utbildad för att ge individuellt anpassade råd gällande din munhälsa. Efter undersökningen skräddarsyr vi en behandlingsplan anpassad utifrån dina vårdbehov och gör en bedömning av hur ofta du bör komma. Vissa patienter kommer en gång per år, andra vartannat och en del kommer med 3–6 månaders intervaller. Ett besök tar oftast mellan 40–60 min.

Varför är det viktigt att besöka en tandhygienist?

Att gå regelbundet till en tandhygienist minskar risken att utveckla sjukdomstillstånd i munnen som hål i tänderna och tandlossning. Om sjukdomen redan har uppstått är det viktigt att upptäcka och behandla den i så tidigt skede som möjligt. Förebyggande åtgärder är alltid bättre än att tillämpa behandling då sjukdomen redan har uppstått.

Vad är tandlossning?

Tandlossning (parodontit) är en sjukdom som orsakas av att bakterier bryter ner vävnaden runt tänderna. Lämnas tandlossning obehandlad under en längre tid kan sjukdomen till slut göra så att tänderna blir lösa och så småningom lossnar. Tandlossning börjar i regel alltid med en tandköttsinflammation (gingivit) och det är när inflammationen skapar djupare tandköttsfickor som käkbenet och rothinnan kan påverkas. Tandlossning kan uppstå på grund av flera orsaker, till exempel ärftlighet, graviditet, rökning, tandsten och/eller bristande munhygien. Enligt forskning finns det även en viss koppling mellan olika typer sjukdomar och tandlossning. Symptom på tandlossning i ett tidigt stadie är svullet, rött och blödande tandkött. Även varbildning samt dålig smak och lukt från munhålan som inte försvinner kan förekomma. Om tandlossningssjukdomen har gått långt kan en eller flera tänder vara lösa.

Hur behandlas tandlossning?

Vid en tandlossningssjukdom avlägsnas tandsten och mjuka bakteriebeläggningar på tänderna samt i de fördjupade tandköttsfickorna. För att få bort tandstenen använder vi både ultraljud och handinstrument. Patienten erbjuds alltid bedövning då behandlingen kan upplevas obehaglig och smärtsam. En del patienter kan behöva upp till 4 besök för att avlägsna all tandsten. För att tandköttsfickorna skall läka ut är det viktigt att du följer tandhygienistens instruktioner om hur du bör sköta din munhälsa. Efter behandling och god egenvård läker oftast de flesta tandsköttsfickorna men i vissa fall kan en eller flera tänder behöva tas bort. Det kan då vara aktuellt med en protes, brygga och ibland implantat. Ett återbesök görs normalt 4–6 mån efter avslutad behandling och täta stödbehandlingar rekommenderas efter det med ca 3-6 månaders mellanrum. Vid svårare fall av tandlossning kan en remiss till Specialisttandvården inom parodontologi för eventuell operation och vidare behandling vara det bästa alternativet.

Vad bör jag tänka på efter en tandhygienistbehandling?

Efter en tandhygienistbehandling kan du vara öm och svullen i tandköttet upp till några dagar. Vid behov kan du ta receptfria tabletter. Har du fått bedövning bör du undvika tuggning och varm dryck i några timmar så att du inte biter dig i kinden eller bränner dina slemhinnor.

Vad kan jag själv göra för att förebygga tandköttsinflammation och tandlossning?

För att hålla tandköttet friskt rekommenderas noggrann tandborstning 2 min morgon och kväll samt rengöring mellan tänderna en gång om dagen. Är du rökare rekommenderas rökstopp. Hos oss får du instruktioner och råd om vilka produkter som passar just dig. Välkommen att boka tid!

Lagningar

Vi lagar med kompositer, en slags plast som vi härdar med en speciell lampa med blått ljus. Båda tandläkarna är certifierade BioClear utövare, en ny teknik som är mer vävnadsbevarande och förenklar egenvården.

 

Osynlig tandställning

Är du missnöjd med ditt leende? Vi kan hjälpa dig på flera sätt bland annat genom tandställning för vuxna, vi har över 10års erfarenhet av osynliga tandställningar. Nyfiken? Boka en tid för konsultation hos Ulrika! Vi tar då foton, tittar på vilka möjligheter du har och påbörjar en terapiplan tillsammans med dig. Väljer du att gå vidare så gör vi en fullständig undersökning med röntgen, foton och en scanning av dina tänder som vi skickar till våra samarbetspartners och vi får då ett förslag som vi tillsammans godkänner innan vi kör igång.

Kostnader:

  • Konsultation 1995kr
  • Uppstarts undersökning och behandlingsplan 5000kr
  • Osynlig tandställning 30000-65000kr beroende på hur omfattande din behandling är

AdobeStock_311925482.jpeg

Implantat

Med många års erfarenhet har vi samlat på oss mycket kunskap om olika implantatsystem och har möjlighet att hantera de flesta. Vi har en käkkirurg som kommer till oss och opererar, så du kan få hela din behandling på plats.

Med erfarenheten kommer också kunskapen om hur viktigt det är med förebyggande vård både innan och efter du får implantat. Därför lägger vi mycket stor vikt vid hygienbehandlingar hos våra patienter. 

Kronor och broar

Om en tand är för skadad för att kunna bygga upp den med en fyllning så kan man göra en krona. I regel så gör vi våra kronor i ett keramiskt material som efterliknar färg och form på original vävnaden. 

Snarkskena

Sömnapné är en andningsstörning vilket leder till korta andningsuppehåll när du sover. Den störda sömnen leder till att du känner dig trött under dagen. Det kan även leda till andra problem med hälsan som till exempel högt blodtryck, diabetes och depression. I vissa fall kan en antiapnéskena vara den rätta lösningen. Skenan har till uppgift att hålla underkäken i en framskjuten position vilket håller luftvägarna öppna och förbygger därmed andningsuppehållen. För att vi skall utföra en antiapnéskena på dig krävs en remiss från en läkare där en sömnutredning är gjord. Detta för att vi skall vara säkra på att detta är den bästa behandlingen för dig.

Priser

 

Priser

För oss är det viktigt att du vet vad behandlingen hos oss kostar. När du kommer för undersökning får du alltid en skriftlig prisuppgift och behandlingsförslag, samt information om eventuell alternativ behandling, för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.

Hos oss betalar du med kort, swisch eller via vår fakturatjänst. Betalning sker vid varje behandlingstillfälle. Möjligheten finns också till delbetalning via Walley i samarbete med Praktikertjänst.

Fråga oss innan behandling om du önskar delbetalning.

Fakturabetalning

walley bild ratio.jpg

Fakturabetalning

Välj faktura och betala inom 14 dagar eller delbetala i den takt som passar dig.

Mer om fakturabetalning

Tandvårdsbidrag

AdobeStock_152468740.jpeg

Tandvårdsbidrag

Som tandvårdspatient har du möjlighet att få bidrag från Försakringskassan.

Mer om tandvårdsbidraget