Tandläkare behandlar patient

Behandlingar

Vi har en bred kompetens då vi ständigt utbildar oss och uppdaterar vår kunskap. På kliniken utför vi olika sorters behandlingar där vi alltid bedriver ett aktivt patientsäkerhets- och kvalitetsarbete på kliniken. Det är viktigt för oss att du är nöjd med din behandling, så ta gärna kontakt med oss om du är missnöjd. Du kan också vända dig till Praktikertjänsts Reklamationsnämnd (PRN).

Sömnapné/snarkskena

Vi har möjlighet att hjälpa Dig som lider av sömnapné!

Sömnapné är ett tillstånd som innebär att du får korta, upprepade andningsuppehåll när du sover. Luftströmmen i svalget täpps till när tungan faller bakåt i svalget. Du är ofta trött på dagarna då andningsuppehållen stör sömnen under natten.

Förutom allmänna råd som viktminskning, minskad alkoholkonsumtion samt rökstopp finns ytterligare behandlingar som CPAP, kirurgi och antiapnéskena. Denna snarkskena har god effekt vid mild till måttlig sömnapné och är enkel att använda. 

För att få behandling med en antiapnéskena krävs en remiss från din läkare, vanligtvis efter en sömnutredning och en fastställd diagnos. Du betalar sedan sjukvårdstaxa vid varje besök hos oss i samband med framställningen av skenan. 

Vi kan även hjälpa dig som har besvärande snarkningar till ett självkostnadspris. 

Hör av dig för mer information!

 

Tandblekning

Är du intresserad av att bleka dina tänder? Då är du välkommen att boka en tid hos oss!

Vid besöket kontrollerar tandläkaren dina tänder så att vi säkert vet att det är riskfritt att bleka dem. Därefter får du hjälp med eventuell polering om dina tänder har ytliga missfärgningar. Denna behandling kan du även boka separat. Vi tittar tillsammans på din nuvarande tandfärg med hjälp av en färgskala och tar ett foto att jämföra med vid din efterkontroll. Vi tar avtryck på dina tänder för att framställa individuella blekskenor som kan användas flera gånger. Dessa framställs av ett tandtekniskt labb och kräver två besök. Det tar drygt två veckor och sedan är du välkommen tillbaka för att hämta ut dina skenor samt blekmedel som du applicerar själv i skenorna hemma. Information samt instruktioner kring detta lämnar vi i samband med detta besök.

Hör av dig om du har frågor eller funderingar!

 

Akuta besvär

Vid akuta besvär bör du i första hand vända dig till oss. Finns vi inte på mottagningen hänvisar vi till privattandläkarjouren i Uppsala.

Tel: 070-2331931

Öppettider
Mån-fre 8.00-17.00
Lör-sön 9.00-12.00.