Tandblekning

Att bleka tänder är helt säkert, detta under förutsättning att det görs under överinseende av tandläkare eller tandhygienist.

Vi använder Opalescence hemblekning som innehåller den aktiva ingrediensen karbamidperoxid. Opalescence har används runt om i världen sedan 1990 för att göra människors leenden ljusare.

När du bleker tänderna bryts karbamidperoxiden ner till fritt syre som tränger in i emaljen. Det fria syret bleker de missfärgade ytorna och färgen på tanden blir helt enkelt ljusare.
Resultatet är oftast varaktigt i ett par år om man ej nyttjar tobak och för mycket missfärgande drycker. Ofta räcker det att bleka 1-2 nätter för att underhålla färgen.

Hur gör man och hur går det till?

  • Tandläkaren/tandhygienisten gör en undersökning av Dina tänder och kontrollerar att du ej har några hål eller dåliga fyllningar, samt att tandköttet är friskt.
  • Om du har framtandsfyllningar eller andra konstgjorda tänder bleks dessa ej. Man tar senare ställning till om någon fyllning eller dylikt skall göras om efter blekningen.

Tandblekningsbehandling:

  • Avtryck tas av dina käkar för framställning av individuell gelskena.
  • Provning av skenan, polering av tänderna, utlämning av skena, gel och instruktioner.
  • Behandling i hemmet under 5-7 nätter (6-8 timmar) i följd. Undvik rökning och missfärgande mat och dryck såsom te, kaffe, rödvin m.m. under behandlingen.
  • Om besvärande ilningar uppstår, avbryt behandlingen och kontakta tandläkaren. Dessa besvär är ovanliga, men om de uppstår så försvinner de normalt inom 48 timmar