Behandlingar

Vi utför all typ av allmäntandvård, allt från enkla lagningar till mer avancerad vård som bettrehabiliteringar, implantatbehandlingar och estetisk tandvård. Vid behov har vi möjlighet att remittera till specialisttandvården.

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller vill boka tid för en konsultation.

Behandlingar utfällbar lista

Bettskenor

Spänningar i ansiktsmuskulaturen, spänningshuvudvärk, låsningar och knäppningar i käkleder är vanliga symptom orsakat av tandgnissling eller tandpressning. Dessa kan ofta avhjälpas med en plan bettskena. Bettskenan skyddar också dina tänder mot onödigt slitage.

Estetisk tandvård

Kom till oss och diskutera en förändring av ditt leende.

Tandreglering

Vi utför tandreglering med Invisalign - den osynliga tandställningen.

AdobeStock_311925482.jpeg

Tandblekning

Genom tandblekning kan du på ett skonsamt och effektivt sätt få ljusare tänder. 

Skalfasader

Skalfasader eller porslinskronor kan ersätta förlorad tandvävnad på ett naturligt sätt. Fråga oss gärna om du har funderingar på vad som kan göras med just ditt leende.

Implantatbehandling

Implantat ersätter förlorade tänder. I området för den förlorade tanden sätts en titanskruv som integreras i käken. Titanskruvar kan ersätta enstaka tänder men också helt tandlösa käkar.

Vi har hjälp av käkkirurg Göran Kjeller och kan utföra all typ av implantatkirurgi på kliniken.

Vi arbetar med orginalkomponenter från Astra Densply. Våra tandtekninska arbeten är "närproducerade" från ett Dental Laboratorium i centrala Göteborg. 

›  Här kan du läsa mer om tandimplantat

Rotbehandling

En tand behöver rotfyllas när pulpan blivit inflammerad eller infekterad. Orsakerna till detta kan vara många, bland annat karies, trauma, tidigare lagningar eller sprickbildningar.

Vid större infektioner eller vid komplicerad antomi på tandrötterna kan rotfyllningen behöva kompletteras med en kirurgisk behandling som kallas rotspetsoperation. En rotspetsoperation kan också vara aktuell om tanden är försedd med stift och krona eller brygga. 

Specialistbehandling

Specialistbehandlingar i käkkirurgi kan utföras på kliniken av vår egen käkkirurg Göran Kjeller. Vi har ett nära samarbete med specialister inom samtliga områden och remitterar vid behov.

Sömnapnébehandling

Sömnapné innebär att du får korta upprepade andningsuppehåll under sömnen. Detta är vanligt hos personer som snarkar. Oftast beror det på att tungan faller bakåt i svalget och blockerar luftströmmen.

Sömnapnén ger en försämrad sömnkvalitet med trötthet som följd. Det utgör också en riskfaktor för såväl högt blodtryck och stroke. Misstänker du att du har sömnapné rekommenderar vi dig att ta kontakt med en Öron-Näsa-Hals-läkare för en sömnapnéutredning.

En effektiv behandling vid mild till måttlig sömnapné är en sömnapnéskena som drar fram underkäken och säkerställer fria luftvägar.

›  Här kan du läsa mer om sömnapné

Tandskydd

Vi gör tandskydd för olika typer av idrottsaktiviteter.

Visdomstandskirurgi

Värk och svullnad kring visdomständer är vanligt. Har man återkommande problem med en visdomstand är rekommendationen att den tas bort. Detta sker oftast genom en mindre operation. De flesta visdomstandsoperationer görs av våra allmäntandläkare medan mer komplicerade operationer bokas hos vår käkkirurg Göran Kjeller.