Priser

Det kan vara svårt för dig som patient att veta vilka åtgärder och kostnader som är aktuella för just dig när du kommer på besök hos oss. Den slutgiltiga behandlingskostnaden påverkas bland annat av svårighetsgraden på behandlingen, men också hur mycket som du eventuellt får ersatt av tandvårdsersättningen.

Garanti

  • Vi lämnar 2 års garanti på kronor, broar och implantatbehandlingar.
  • Vi lämnar 1 års garanti på löstagbara proteser.
  • Vi lämnar 1 års garanti på fyllningar.

Tandvårdsersättning

Alla har rätt till ett allmänt tandvårdsbidrag som ges varje år av försäkringskassan. Storleken på detta bidrag varierar beroende på din ålder och kan användas vid tandvårdsbehandling hos både legitimerad Tandläkare och Tandhygienist.

Är du mellan:

  • 22-29 år är bidraget 600:-/år.
  • 30-74 år 300:-/år.
  • 75+ år får du ett bidrag på 600:-/år.

Du får detta bidrag den 1:a juli varje år och kan spara det i högst två år. Försäkringskassan och vårt journalsystem håller reda på hur mycket just du har kvar att använda.

›  Generell information om tandvårdsstödet
›  Information om det statliga tandvårdsstödet

Högkostnadsskydd

Inom tandvårdsersättning är det något vi kallar för högkostnadsskydd. Detta innebär att kostnader upp till 3000:- av referenspriset betalas 100% av patienten. Men kostnader mellan 3000:- och 15 000:- av referenspriset får man 50% ersättning. Överstiger tandvårdskostnaderna 15 000:- av referenspriset får man som patient 85 % ersättning.

Kosmetisk tandvård ingår inte i detta, utan betalas 100% av dig som patient.