Prislista

Det kan vara svårt för dig som patient att veta vilka åtgärder och kostnader som är aktuella för just dig när du kommer på besök hos oss. Den slutgiltiga behandlingskostnaden påverkas bland annat av svårighetsgraden på behandlingen, men också hur mycket som du eventuellt får ersatt av tandvårdsersättningen.

Här hittar du vår prislista. 

Lite mer om tandvårdsersättningen från Försäkringskassan

Alla har rätt till ett allmänt tandvårdsbidrag som ges varje år av försäkringskassan. Storleken på detta bidrag varierar beroende på din ålder och kan användas vid tandvårdsbehandling hos både legitimerad Tandläkare och Tandhygienist.

Är du mellan:

  • 22-29 år är bidraget 600:-/år.
  • 30-74 år 300:-/år.
  • 75+ år får du ett bidrag på 600:-/år.

Du får detta bidrag den 1:a juli varje år och kan spara det i högst två år. Försäkringskassan och vårt journalsystem håller reda på hur mycket just du har kvar att använda.

Högkostnadsskydd

Inom tandvårdsersättning är det något vi kallar för högkostnadsskydd. Detta innebär att kostnader upp till 3000:- av referenspriset betalas 100% av patienten. Men kostnader mellan 3000:- och 15 000:- av referenspriset får man 50% ersättning. Överstiger tandvårdskostnaderna 15 000:- av referenspriset får man som patient 85 % ersättning.

Kosmetisk tandvård ingår inte i detta, utan betalas 100% av dig som patient.

Avbetalning

Vi kan erbjuda avbetalning via Praktikertjänst och Collector. Du väljer valfritt belopp i månaden och betalar via faktura hemifrån. För att kunna nyttja tjänsten behöver du vara kreditvärdig. Vänligen kontakta oss för mer information.

Mer information om tandvårdsersättningen, se länkar

Generell information om tandvårdsstödet
Information om det statliga tandvårdsstödet