Behandlingar

Vi utför ett brett spektrum av behandlingar på kliniken. Här kan du läsa lite kortfattat om några av dom.

Behandlingar

AdobeStock_88006250.jpeg

Behandlingar

Implantat

AdobeStock_474157717.jpeg

Vi erbjuder i sammarbete med käkkirurger i Wä/Kristianstad möjlighet till ersättning med implantat om man förlorat en tand. 

Man åker in till käkkirurgen där skruven placeras i käkbenet sen kommer man tillbaka till oss där vi tillverkar själva tanden som fästs på skruven.

Lagningar

lagning 1.jpg

Före

lagning 2.jpg

Under

lagning 3.jpg

Efter

Om du har ett kariesangrepp i en tand är lagning det vanligaste behandlingssättet.

Om så önskas får man först bedövning och sedan avlägsnas all karies från tanden med ett litet borr. Efteråt tvättas tanden noga och man fyller tanden med ett kompositmaterial.

Snarkskena

somnodent.png

Trött, snarkar mycket ? Då kan du bekymras av sömnapné.

Efter remiss till läkare där det i så fall fastställs att du har andningsbekymmer nattetid kan du sedan återkomma till oss så tillverkar vi en snarkskena till dig.

Vi arbetar med den nya generationens snarkskenor som är 2 delad och har mjukt gummi in mot tänderna. Bättre resultat och högre komfort.

Tandblekning

Vill du ha vitare tänder? Vi erbjuder tandblekningsbehandling. Det går tillväga såhär.

  1. Man får komma på en första undersökning där man utvärderar möjligheterna för en god blekning. Finns det tex fyllningar ivägen? Anser man sedan att en blekning skulle ha god estetisk effekt tas avtryck av dina tänder. Dessa avtrycken skickas iväg till ett laboratorium.

  2. På laboratoriet tillverkas individuellt anpassade skenor.

  3. Du kommer på ett andra besök. Här får du dina skenor samt blekmedel. Du blir noga instruerad om hur du ska använda dessa så själva blekningen kommer göras hemma.

  4. Vi har återkopplingsbesök där vi utvärderar effekten av behandlingen.

Vi använder oss av det välkända och beprövade märket Opalescence. 

Tandhygienist

Vår hygienist Dalya är specialiserad på tandlossningssjukdom. du får komma till henne om du löper risk för att få eller redan har tandlossning.

En hygienist utför noggrann rengöring av tandköttsfickor, samt ger dig verktyg för att fortsätta behandlingen av din tandlossningssjukdom mellan besöken. 

Är du känslig i tandköttet har Dalya möjlighet att ge dig bedövning i form av spruta alternativt speciell bedövningsgel.

Tandvårdsrädsla

Vi är väldigt måna om alla våra patienter, men brinner lite extra starkt för er som är tandvårdsrädda. Vi gör allt för att skapa en lugn miljö där ni kan känna er trygga.

Smärtfrihet är en viktig del för oss. Behandlingarna vi gör ska kunna utföras utan att du som patient känner någon smärta.