Behandlingar

BARN och VUXNA

GRATIS TANDVÅRD t.o.m 23 år, du väljer själv var du vill gå! 

Lite tips och råd om barns tandhälsa: 

https://tandlakarforbundet.se/sockerbiten-nu/

Implantat

Under 30 års tid har vi behandlat många patienter med tandimplantat. Vi utför behandlingar med såväl hela broar som delbroar och enstaka kronor. Vi använder Nobel Biocares system (Brånemark) men sätter även andra system enligt önskemål

Kirurgi utförs av specialist i käkkirurgi som arbetar på praktiken.

Protetik

Under drygt 30 års tid har vi haft förmånen att utföra många protetiska behandlingar. Vi korrigerar hela bett te.x  grava slitskador med kronor/broar.  Vi utför estetisk tandvård och erbjuder alla typer av porslinsbehandlingar inklusive skalkronor d.v.s. tunna porslinslaminat som limmas på tanden. Härvid använder vi "minimal invasive dentistry" vilket innebär att man endast slipar mycket försiktigt på den befintliga tanden.

Tandvårdsrädsla

Ett stort intresse för oss har alltid varit att ta hand om tandvårdsrädda patienter. Vi har under årens lopp varit framgångsrika med att få patienters förtroende och därmed kunnat genomföra viktiga behandlingar. För oss är det en stor glädje och belöning att se patienter glada och nöjda efter genomgångna behandlingar som de, på grund av rädsla, skjutit upp under många år.

Vid omhändertagande av tandvårdsrädda patienter är akupunktur ett bra hjälpmedel. För detta ändamål används tre nålar vilka patienten får sitta med under 10 minuter innan behandlingen påbörjas. Effekten är att patienten känner sig lugnare samtidigt som pulsfrekvens och blodtryck sjunker. Anledningen till detta är att nålarna stimulerar frisättning av endorfin, vilket kan sägas vara kroppens eget morfin. Skulle inte detta vara tillräckligt kan vi också erbjuda lugnande tabletter men detta har sällan visat sig nödvändigt.

Amalgamsanering

Tandläkare Michael Hellquist utbildades i amalgamsanering 1994. Michael rekommenderas  av amalgamskadeförbundet och tandvårdsskadeförbundet och är medlem i IAOMT - en internationell förening med intresse för tungmetallers påverkan på kroppen.

Vi har utfört amalgamsanering på patienter som upplevt besvär av amalgamfyllningar sedan 1994. Kliniken är utrustad med sk hygiensystem enbart för detta ändamål.

Saneringen sker enligt gällande rekommendationer med skyddsutrustning, kofferdam, extra/intraorala sugar, premedicinering samt ersättning med noggrant utvalda fyllnadsmaterial.

Bettskena

Vi utreder tandpressning, huvudvärk, käkledsbesvär där en bettskena kan vara lösningen

Blekning

Vi arbetar enbart med väl beprövade och godkända blekmedel, vi gör alltid en kontroll av dina tänder innan, sedan tar vi avtryck och du får en tandform/blekmedel för att bleka hemma. 

Hygienistbehandling

Patienter med tandlossning eller tandköttsproblem får hjälp av vår tandhygienist