Vårt utbud

Här kan du läsa mer om det vi erbjuder på mottagningen.

Vårt utbud utfällbar lista

Arbetsterapeut

Våra arbetsterapeuter hjälper dig att träna rätt så att du kan klara ditt boende, ha en aktiv fritid och fungera i skolan eller i arbetet. Målet är att träningen ska ge dig möjlighet att leva det liv du önskar och behöver ha för att motsvara dina egna och omgivningens krav. Vi har särskilt utbildade handterapeuter. Arbetsterapeuten kan även hjälpa till med anpassningar i hemmet och provar ut hjälpmedel.

Boka tid

Du bokar tid hos arbetsterapeut genom att ringa till oss, så ringer vi upp dig.

Telefon: 08-409 150 10

Dietist

Maten har en avgörande betydelse för din hälsa och ditt välbefinnande. Våra dietister har stor kunskap och finns här för att ge dig de kostråd som kan hjälpa dig att bli frisk eller förebygga sjukdomar. Rätt kost kan minska behovet av mediciner, göra din rehabilitering effektivare och framför allt ge dig högre livskvalitet.

Våra dietister behandlar patienter med övervikt, fetma, diabetes typ-2, höga blodfetter, högt blodtryck, undervikt, magtarmproblem, allergi, ätsvårigheter, näringsbrist. Vi tar emot barn och vuxna i alla åldrar. Du är välkommen att kontakta oss.

Boka tid

För att boka tid hos dietist kan du ringa till oss på 08-409 150 10 eller boka tid via 1177.se.

Grupper och behandlingsprogram

Vi erbjuder gruppverksamhet och tvärprofessionella behandlingsprogram för dig som behöver lite extra stöd. I flera av våra grupper/program ger vi individuellt anpassad träning och information.

Våra grupper och program:

Tvärprofessionella behandlingsprogram vid:

 • artros
 • KOL
 • smärta
 • övervikt
 • ergonomiska problem
 • seniorer/multisjuka/personer med fallrisk

Träning i grupp:

 • bassäng
 • nack-/ryggträning
 • stabilitet
 • mediyoga
 • Information om kost vid övervikt hos barn/vuxna, diabetes, höga blodfetter

Hemteam

Om du behöver hjälp med din rehabilitering och träning i hemmet har vi hemteam som kommer hem till dig och hjälper dig i ditt hem. Du bokar tid via någon av våra arbetsterapeuter.

Våra hemteam

Ibland kan det vara lättare att uppnå uppsatta rehabiliteringsmål om man arbetar med insatser i hemmet istället för på mottagningen. I sådana fall kommer vi hem till dig och tillsammans med våra olika yrkesgrupper kan vi uppnå bästa resultat. Vårt hemteam har en specialiserad kompetens och erfarenhet för att arbeta med rehablitering i hemmet. De har också särskild utbildning i handledning av anhöriga och personal.

Våra upptagningsområden

Skärholmen, Sätra, Bredäng, Vårberg, Vårby och Segeltorp.

Hjälpmedel

Ibland behövs hjälpmedel för att klara av vardagen. Vi hjälper dig att prova ut enklare hjälpmedel på våra hjälpmedelsmottagningar. Det kan till exempel vara kryckkäppar, rollator, badbräda, griptång och wc-förhöjning. Kontakta din närmaste mottagning för tid.

Hjälpmedel

Enklare hjälpmedel som kryckkäppar, rollator, toaförhöjare samt hjälpmedel inför operation: boka tid via arbetsterapeut för utprovning på plats.

Större hjälpmedel som rullstol, säng m.m. ordineras och beställs sedan av våra arbetsterapeuter via Hjälpmedelscentralen. Kontakta arbetsterapeuterna för bokning av hembesök.

Reparation av hjälpmedel

Vid reparation av hjälpmedel, kontakta Hjälpmedel Stockholm på telefon 08-123 476 00.

Återlämning av hjälpmedel

Återlämning av hjälpmedel sker i första hand på Hjälpmedel Stockholm, Bergtallsvägen 10, 125 59 Älvsjö

Kiropraktor

En kiropraktisk behandling hjälper dig att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem. För att åstadkomma detta använder sig kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är manipulation (justering), men även annan manuell behandling förekommer.

Boka tid

Tidsbokning hos kiropraktor sker via receptionen eller via 1177.se.

Logopedmottagning

Vår logoped tar emot vuxna personer med neurologiskt betingade svårigheter gällande språk, tal och sväljsvårigheter efter till exempel en stroke, hjärnskada eller vid Parkinsons sjukdom och MS.

Kontakt med logoped

Du behöver remiss för att träffa logoped. Kontakta din ansvarige läkare för remiss. När vi tagit emot remissen kontaktar vi dig sedan för tidsbokning.

För dig som träffar neuroteamet så ingår logoped i teamet och särskild remiss krävs inte.

För telefonkontakt: 08-409 150 10

Neuroteam

Vårt neuroteam erbjuder rehabilitering i hemmet eller dess närmiljö.

Våra neuroteam

Våra neuroteam tar emot patienter som är ny- eller återinsjuknade i stroke eller patienter med annan hjärnskada eller neurologisk sjukdom som efter utredning inom slutenvården bedöms vara i behov av rehabilitering i direkt anslutning till utskrivning från slutenvården (inkl slutenvårdens öppna vårdverksamheter).

Vi som arbetar i neuroteamen i Skärholmen är arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder och kuratorer. Vi erbjuder även kompletterande insatser med besök enskilt eller i grupp på mottagningen. Vi tar emot patienter över 18 år.

Våra upptagningsområden

Liljeholmen, Gröndal, Aspudden, Örnsberg, Axelsberg, Västertorp, Mälarhöjden, Telefonplan, Midsommarkransen, Hägerstensåsen, Årstadal, Bredäng, Sätra, Vårberg, Norsborg och Hallunda.

Sjukgymnast / fysioterapeut

Det är inte alltid lätt att veta hur man bäst tar hand om sin kropp när man har ont, men våra sjukgymnaster och fysioterapeuter vet hur de kan hjälpa dig att lindra smärta och behandla besvär och ge träningsråd. Vi har en bred och fördjupad kompetens inom många behandlingsområden. Vi har specialister inom ortopedi, OMT (ortopedisk manuell terapi), idrottsmedicin, andning och respiration, pediatrik (barn & ungdom) samt onkologi.

Du är välkommen att kontakta oss oavsett ålder.

Boka tid

För att boka tid hos sjukgymnast/fysioterapeut inklusive stötvågsbehandling kan du ringa till oss på 08-409 150 10 eller boka tid via 1177.se.

Specialiserad fysioterapi

Vi har specialiserade fysioterapeuter och sjukgymnaster inom OMT och smärta.

Våra specialiserade fysioterapeuter/sjukgymnaster

Inom OMT (ortopedisk manuell terapi)
Söker du en specialiserad fysioterapeut/sjukgymnast inom OMT (ortopedisk manuell terapi)? Hos oss arbetar leg. sjukgymnast Monica Wulff som har specialistkompetens inom OMT. Hon har fördjupad kompetens inom led/muskeldiagnostik, idrottsmedicin och ergonomi.

Inom smärta
Söker du en specialiserad fysioterapeut/sjukgymnast inom smärta? Hos oss arbetar leg. sjukgymnast Linda Sagnerius, som har specialistkompetens inom smärta.

Stötvågsbehandling

Har du besvär i muskler, senor och senfästen? Boka en tid hos våra fysioterapeuter för stötvågsbehandling. Det krävs ingen remiss och besök ingår i högkostnadskortet.

Stötvågsbehandling (även kallad shock wave) är en både effektiv och säker behandlingsmetod och behandlingsformen rekommenderas därför som ett alternativ till traditionell invasiv behandling som injektionsbehandling eller operation. Vetenskapen stöder idag stötvågsbehandling vid en rad olika skador.

Stötvågsbehandling vid olika skador:

 • Kalkaxel
 • Hälsporre – plantarfasciit
 • Tennisarmbåge
 • Trokanterit
 • Hopparknä
 • Hälseneinflammation
 • Benhinneinflammation