Behandlingar

Man kan ha bettfel som behöver korrigeras för att man inte skall få problem med exempelvis käkledsbesvär eller huvudvärk. Hos personer som växer är det också viktigt för att man inte skall växa fel. Man kan också vilja ändra på hur tänderna står för att man inte tycker att de står snyggt. Estetik kan vara viktigt för hur man själv trivs med sina tänder. Det finns även alternativ för dem som inte vill att tandställningen är så synlig.

Det finns flera olika sätt att behandla bettfel, dels beroende på vilka felen är och var problemen finns. Ibland bara på grund av tändernas felställning, men ibland även på grund av hur käkarna passar ihop.

Exempel på bettfel är överbett, underbett, trångställningar, öppna bett och djupa bett. Ibland har man tänder som inte vill komma fram så som de borde, dessa måste då hjälpas ner till rätt plats.

De flesta bettfelen som man behöver behandla hos en specialist i tandreglering kräver fastsittande tandställning. I vissa fall behöver man ta bort tänder, men i många fall går det att undvika. Tandborttagningar gör man i de flesta fall hos sin vanliga tandläkare.

Vill man veta mer om tandställningar och hur det känns så går det bra att fråga mig vid besöket eller kan man läsa mer påwww.1177.se.