Skalfasader

Vad är skalfasader?

Skalfasader är tunna porslinsskal som görs av tandtekniker och är individuellt anpassade till en patients tand / tänder. Innan de framställs måste man slipa lite på tanden för att skapa plats för skalfasaderna. Även om det är flera tänder som ska behandlas så sitter dessa inte ihop utan fasaderna klistras fast på en tand i taget. 

Pris på skalfasader?

Priset beror på komplexitet och på patientens förväntningar. Har man väldigt höga förväntningar är det svårare att göra skalfasaderna och tar också längre tid och kostar därför mer också. Priset kan variera från 6800 kr per tand och kan uppgå till 9000 kr. I vissa fall kan försäkringskassan ersätta en del av priset beroende på om en skada, ett hål eller en extrem missfärgning föreligger. Utförs skalfasader i rent kosmetiskt syfte så får man stå för hela kostnaden själv. Kontakta oss för mer information eller tidsbokning via mejl eller telefon.

Varför gör man skalfasader?
Om man av olika anledningar är missnöjd med utseendet på sina framtänder kan man göra skalfasader. Är tänderna missfärgade eller har fläckar, eller kanske en form som man inte tycker om, då kan skalfasader vara lösningen. Det är dock viktigt att man rådfrågar en tandläkare först för att se om det är möjligt och vad man kan förvänta sig för resultat. Boka en tid hos oss för gratis konsultation så får du svar på dina frågor.

Om du är intresserad av att få skalfasader på några av dina tänder och vill veta mer om behandlingen så kan du boka in en gratis konsultation helt utan förpliktelser.

Det som ingår i konsultationen är:
Diskussion kring dina förväntningar
Klinisk undersökning och röntgen
Info om möjligheter och ev begränsningar
Info om behandlingsgång
Pris på behandling