Just nu har vi begränsade sökorsaker i den digitala tjänsten Mitt PTJ


Vi kommer i nuläget enbart hantera administrativa ärenden såsom receptförnyelser, av/ombokning av tid, bokning av tid för provtagning, fakturafrågor samt önskemål om kontakt med BVC. Övriga ärendeorsaker hänvisas till vår telefon 0521-262080.  NYHET!


Nu kan du enkelt kolla ditt blodtryck själv i vår automatiska blodtrycksmätare. 


Drop-in mellan 07:00 - 16:00. Man behöver inte anmäla sig i kassan. Följ grön pil i väntrummet och instruktioner finns på blodtrycksrummet. 


Välkommen! Boka provtagning via webben!


Från och med 1 september 2022 kommer man kunna boka in sig själv på provtagning via vår bokningsportal. På detta sätt kan du själv välja den tid som passar dig och du slipper kontakta vårdcentralen för att boka en tid.


Bokningen innebär endast blodprovstagning och inte blodtryck, EKG eller mätning av urin i blåsan (bladderscan). Har du fått en remiss med både provtagning och något av ovanstående få vi be att du kontaktar vårdcentralen via telefon eller Mitt PTJ som tidigare.


För att kunna boka sig måste man:  • ha en provtagningsremiss från sjukhuset eller någon annan enhet 

  • du har kommit överens med din doktor på vårdcentralen att du skall ta prover och det finns en ordination av prover inlagt i din journal


Att tänka på innan du bokar din tid:  • proverna skall tas på fastande mage (minst 10 timmar innan provtagningen, endast ett glas vatten är tillåtet)

  • proverna skall tas vid ett speciellt klockslag – t ex järn och vissa hormoner

  • proverna skall tas innan intag av medicin – t ex Levaxin, Digoxin


OBS! Bokar du dig för PK-prov kan du inte göra detta dag före helgdag!


Tider läggs ut kontinuerligt - så håll utkik. Finns det inga tider är det fullbokat.


KICKA HÄR FÖR ATT BOKA DIN TIDInformation om vaccination Covid-19Provtagning Covid-19Från den 9 februari sker Covid-19 provtagning endast efter läkarbedömning. Har du endast milda symptom ska du inte provtas. Läs mer om den nya provtagningsindikationen på 1177.
Information från laboratoriet:


Med anledning av Coronapandemin är det nu endast tidsbokade provtagningar på laboratoriet.


För bokning av provtagning, ring 0521-262082 eller kontakta oss via Mitt PTJ. Denna bokning avser EJ provtagning för Covid-19.


Uppdaterat: 2023-05-05

Lista dig här