Nu kan du kontakta oss digitalt via Mitt PTJ!


AKTUELLT (2021-05-04)









Vaccination Covid-19


Nu kan du som är född 1966 eller tidigare (55 år och äldre) samt du som har LSS-insatser/assistansersättning boka tid för vaccination mot Covid-19.


OBS! Patienter med LSS-insatser/assistansersättning kan endast boka sig via telefon, 0521-262082.


Att vaccinera sig mot Covid-19 är inte obligatoriskt, men vi rekommenderar alla att vaccinera sig.


Västra Götalandsregionen kan inte välja vilket vaccin som regionen tilldelas för vaccinationer i Västra Götaland, därför har du som patient inte heller möjlighet att välja vaccinsort.


Vi vaccinerar enligt Västra Götalandsregionens riktlinjer om prioritering i strikt åldersordning med de äldsta först. Vi tar emot allt vaccin vi kan få men leveransen av vaccin är fortsatt ojämn. Vi gör vårt yttersta för att vaccinera så många som möjligt så fort som möjligt.


För information om de olika faserna och senaste nytt om vaccinationen, klicka här: https://www.vgregion.se/covid-19-corona/vaccination-mot-covid-19/


Vårdcentralen ansvarar för sina listade invånare i Fas 1-3 och ska i första hand erbjuda dessa tider för vaccination. Invånare uppmanas boka tid där de är listade, då detta är grunden för hur vårdcentralen tilldelas vaccin.


Om du inte kan se några tider är tiderna för tillfället slut. Vi lägger löpande ut nya tider i takt med att vaccin levereras.


Lokal för vaccinationen: Arena Vänersborg, Brättevägen 15 Vänersborg


Om du medicinerar med tablett Waran ber vi dig ta med senaste PK-värde. Provet får inte vara äldre än 7 dagar när du vaccinerar dig och värdet ska vara mindre än 2,8. Om du behöver ta ett prov innan vaccinationen, kontakta vårdcentralen.


Om du har haft en sjukhuskrävande allergisk reaktion kan det krävas mera övervaknings-möjligheter när du får vaccin. Om detta är fallet ta kontakt med oss via telefon eller Mitt PTJ.


Hälsodeklaration fylls i digitalt när du bokar din tid.



Om du inte har mobilt Bank-ID, kontakta vårdcentralen.


Du bokar din tid här!


 


** Du som är gravid och är över 35 år **


Rutinen för Västra Götalandsregionen innebär att det är MVC som avgör om den gravida kvinnan behöver vaccineras under fas 3. Vaccination kommer att ske på något av sjukhusens vaccinationsmottagningar mot covid-19. MVC kontaktar de gravida kvinnor som är aktuella och informerar dem om att de själva bokar in vaccinationstid på sjukhuset via ett telefonnummer som MCV lämnar, alternativt kan kvinnorna boka via webben.



 


Tänk på att!


Har du feber eller luftvägssymtom som hosta, andnöd eller halsont? Om ja, bege dig inte till vår mottagning oanonnserat. Kontakta oss digitalt via PTJ24 (som du hittar på vår hemsida) istället.

Detta för att försöka minska eventuell smittspridning.
--------------------------------------------------------------------------------------


Information från laboratoriet:


Med anledning av Coronapandemin är det nu endast tidsbokade provtagningar på laboratoriet. För bokning av provtagning, ring 0521-262082. Denna bokning avser EJ provtagning för Covid-19.

För att boka tid för provtagning ringer du: 0521-262082.

Lista dig här