Chatta med oss i Mitt PTJ

Chatten är det enklaste sättet att nå oss. Vi bemannar chatten varje vardag under våra öppettider.

Chatta på webben/din dator Chatta på din iPhone eller iPad (App Store) Chatta på din android-telefon (Google Play)

 

Så här funkar det på datorn

 1. Beskriv varför du önskar kontakt
  Först får du svara på frågor om din sökorsak. Det tar bara några minuter.
 2. Vi kontaktar dig
  Vi läser igenom dina svar och tar sedan kontakt när tjänsten är bemannad: 08.00-16.30 på vardagar.
 3. Chatta
  I chattsamtalet får du medicinsk bedömning, råd och de recept som du behöver.
 4. Mer hjälp på vår mottagning
  Om du behöver fysisk undersökning eller provtagning bokas en tid på mottagningen, på samma sätt som vid kontakt över telefon.

Så här funkar det i appen

 1. Välj vårdcentral
 2. Logga in med BankID
 3. Svara på frågor
 4. Nu kan du chatta, skicka ett foto eller prata över videolänk.

Vi kan kontakta dig digitalt

Vi kan också skicka digitala meddelanden till dig om du tidigare varit i kontakt med oss i chatten. Du får då ett SMS med följande innehåll:

"Hej! Vårdcentralen Stadsfjärden vill kontakta dig. Logga in här för att ta del av meddelandet: https://mittptj.se/ptj/stadsfjarden"

Avsändare till SMS-meddelandet är PTJ. För att få tillgång till meddelandet loggar man in med BankID hos Praktikertjänst. 

Vi hör bara av oss om det är något ärende som vi behöver diskutera med dig. Vi skickar aldrig reklam via MittPTJ. Om du ändå inte önskar att vi ska höra av oss är det bara säga till!

Vad krävs för att ta kontakt?

Allt du behöver är internetuppkoppling och BankID. Du som är vårdnadshavare kan även söka för ditt barn från det att barnet fyllt 6 månader. Vi hjälper alla patienten som är listade på Vårdcentralen Stadsfjärden. 

Vad kostar det?

Från och med 1 juli 2021 inför Region Sörmland patientavgift för digitala besök till läkare och psykolog i primärvården. Besöket kostar 100 kr och ingår i högkostnadsskyddet.

Det innebär att du som patient kan få en faktura efter ditt besök i Mitt PTJ. Kostnaden tillkommer när en läkare eller psykolog har gjort en medicinsk bedömning eller åtgärd i ditt ärende. Bedömningen kan ske antingen i direktkontakt med dig som patient eller genom att läkaren eller psykologen blir inbjuden av annan yrkeskategori, t.ex. en sjuksköterska, för hjälp med den medicinska bedömningen.

Digitala besök till övriga yrkeskategorier är kostnadsfria.