Behandlingar & priser

Här hittar du information om våra behandlingar samt priser. Självklart kan du alltid kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar.

Priser

 

Bedömingsbesök med ultraljud

Behandling/operation

400 kr

3.500 - 32.000 kr

 

Prisexempel: Ett ben 22.000 kr eller båda benen 31.000 kr beroende på svårighetsgrad av åderbråck, hur lång tid åtgärden tar och hur mycket material det går åt.

Behandlingar

Laserbehandling


Laser är en teknik som skapar intensiva ljusvågor och används för behandling av huddefekter och åderbråck. Ingreppet utförs under lokalbedövning för ett fullgott och varaktigt resultat. Lokalbedövningen skyddar dig från värmen och säkrar god kontakt mellan lasern och venen. Med hjälp av en tunn kanyl förs lasern in under huden och behandlar den stora venen på benet. Detta leder till att kroppen själv gör sig av med de sjuka venerna och därmed åderbråcken.

AdobeStock_471459792.jpeg

Radiofrekvensbehandling


Vid ingreppet för man in en tunn kateter genom en kanyl i den stora venen på låret som har orsakat åderbråcket. När katetern värms upp med radiovågor sluter sig venen. Behandlingen varar i några minuter och kommer inte att kännas, den ger dig inte heller några besvär vilket betyder att sjukskrivning inte är nödvändigt.

Flebektomi


Flebektomi, även kallat virknålsteknik, används för att ta bort den kosmetiska delen av ett åderbråck. Behandlingen innebär att man med mycket små hål tar bort synliga åderbråck. Snitten läker snabbt av sig själv och behöver inte sys eller tejpas ihop. Flebektomi kan användas som komplement till annan behandling.

Skumbehandling


Skumbehandling är en skonsam metod som utförs med hjälp av ultraljud. Den används framför allt på patienter som tidigare har opererats för åderbråck och där fler behandlingar inte är lämpligt. Behandlingen används på ytliga åderbråck eller ådernät som inte går att åtgärda med laser.

Vid ingreppet sprutas ett läkemedel in i form av skum med hjälp av ultraljud i de skadade vener som har orsakat åderbråcken vilket gör att venerna sluter sig. Skummet försvinner efter några minuter och sköljs bort av kroppen själv. Skumbehandling görs inte på de stora venerna om dom är sjuka utan dessa åtgärdas med andra metoder.

Efter behandling förblir cirka 80 procent av venerna slutna efter tre år. Behandlingen kan i vissa fall behöva upprepas.

 

AdobeStock_300303480.jpeg