Inför operation

Före

Klä dig gärna i varma kläder inför operationen för att blodådrorna inte ska dra ihop sig. Du behöver inte vara fastande inför operationen. Det är en fördel om du duschar med bakteriedödande klorhexidintvål innan operationen då det minskar risken för infektion. En timme före operationen får du gärna äta 2 tabletter Alvedon 500 mg som smärtstillande.

Efter

Du får ett förband över ingångsstället som kan sitta en vecka. Benet ska lindas efter operationen men inte efter skumbehandling. De två första dagarna efter operation ska du ha benet lindat dygnet runt. Och sedan i en vecka med vanliga stödstrumpor till knävecket. Vi rekommenderar dig att inte köra bil själv direkt efter behandlingen. Det är viktigt att du är aktiv och rör på dig efter operationen men du ska inte hårdträna eller simma. Du kan jobba efter 3-4 dagar, men vid behov kan du själv sjukskriva dig i upp till en vecka.

Det kan uppstå obehag eller rodnad de första veckorna efter operationen men det är helt normalt. Som smärtstillande kan du då gärna äta Alvedon 500 mg, 2 tabletter 3 gånger per dag.