För remittenter

Hej bästa kollega!

 

Varmt välkommen att skicka remiss om ni behöver ha en kirurgisk bedömning/behandling på Era patienter! Det kan ex v gälla implantatbehandling, dentoalveolärkirurgi, oralmedicinska tillstånd och andra kirurgiska frågeställningar.Jag gör en medicinsk prioritering av inkomna remisser men räkna med att en första bedömning av Er patient görs inom högst en månad. Specificera noga vilken bedömning och behandling remissen gäller. Vi jobbar med Nobel Biocare när det gäller implantat. Vill ni ha en färdigbehandlad patient, även med implantatprotetiken, så ordnar vi givetvis det också. Vill ni göra implantatprotetiken själva och kanske med ett annat implantatsystem så går det att lösa. Ange det i remissen! När patienten är färdigbehandlad hos oss får Ni remissvar. Fortsatta uppföljningar sker sedan hos Er och ni sköter fortsatta revisioner. 

Om mig: Jag har varit specialist i Käkkirurgi sedan 2004 efter en ca 5 år lång specialistutbildning på Käkkirurgiska kliniken, USÖ. Under alla år på USÖ har jag jobbat inom hela det Käkkirurgiska panoramat; ansikts- och käkfrakturer, käkledskirurgi inkl. käkledsproteser, och ortognatkirurgi. Mitt stora fokus har varit på käkrekonstruktioner med fibulagraft på tumörpatienter som sedan också inkluderat avancerad implantatbehandling för dental rehabilitering. Jag har en Master of Medical Science vid KI, 2007, och har också en formell handledarutbildning. Under flera ST-generationer på USÖ har jag fungerat som klinisk handledare till kommande specialistkollegor som nu finns på olika sjukhus ute i landet.

Vid sidan om mitt arbete på USÖ har jag också fungerat som kirurgkonsult på olika kliniker såväl i Sverige som i Norge. På Munhälsan i Karlskoga har jag varit konsult sedan 2004. Just nu "servar" jag även som kirurg i Lindesberg, Åmål, Lidköping men också på Örebro Käkkirurgiska Centrum (ÖKKC) och Clinic Perfecta; som är en privat plastikkirurgisk klinik där jag gör mer estetiska käk- och ansiktskorrektioner som kräver narkosresurser. 

 

Välkomna med Era remisser! Har ni Frenda som journalsystem skickar ni remissen via det. Annars går det bra med en vanlig "pappersremiss" förstås! 

 

Mvh / Tomas Perryd, Specialist i Käkkirurgi, MSc.

porträttbild av Tomas Perryd