Implantat

Kanske har du slagit ut en tand, tappat tänder eller har en eller flera tänder som är så trasiga att de måste dras ut. Då kan de ersättas med hjälp av tandimplantat. Saknade tänder påverkar inte bara ditt utseende. Det kan även påverka din talförmåga, hur du tuggar och dessutom leda till nya tandproblem.

Tandimplantat

Saknar du en eller flera tänder är ett implantat det som mest liknar en ”vanlig” tand. Vi har möjligheten att ersätta allt från hela käkar till enstaka tänder. Ditt implantat fästs med en skruv av titan som bildar en ny ”rot” som vi sedan fäster en krona på. Ett tandimplantat sitter hela livet ut, precis som en frisk tand.

Långvarigt resultat 
Tandimplantat är ett hållbart alternativ och är mer permanenta än proteser. Dessutom slipper du oroa dig för att de ska lossna när du pratar eller äter.

Stegvis behandling
Din behandling sker i olika steg. Först fästs titanskruven i ditt käkben. Sedan scannar vi implantatet med vår 3D scanner.  Vi skickar en digital modell till tandteknikern som tillverkar en krona eller en bro som skruvas fast på implantatet. Efter att behandlingen är det svårt att se skillnad på dina nya och dina gamla tänder. 

Växer fast i käkbenet
Tandimplantaten fästs i käkbenet och växer sedan fast i käkbenet. 

Ingen karies
Eftersom ett tandimplantat är konstgjort kan man inte få karies på själva implantatet. Däremot är det viktigt att du håller rent så att du inte får en infektion runt implantaten.

Ålder spelar ingen roll
En tand som inte går att laga kan ersättas med ett tandimplantat. Åldern spelar ingen roll för slutresultatet.

› Här kan Du läsa mer om tandimplantat

 

Så går en implantatbehandling till 

Innan implantaten kan sättas in så får du träffa en tandläkare för konsultation och undersökning. Det är viktigt att se att du är en lämplig kandidat och att du är frisk i resten av munnen. Då får Du berätta om dina förväntningar och tandläkaren går igenom dina möjligheter. 

När undersökningen och förbehandlingar har gjorts ska implantaten fästas i käkbenet. Tandimplantaten fästs under ett kirurgiskt ingrepp. Själva operationen går till så att tandläkaren borrar ett hål i käkbenet där implantatskruven fästs. Hur många implantatskruvar beror på hur många tänder som ska ersättas. Sedan ska skruvarna växa fast i käkbenet. Det kan ta mellan 2-6 månader. Om det saknas tandben, kan man utföra en förberedande operation där man bygger upp tandben tillräckligt mycket för att kunna fästa in tandimplantat.

Vi scannar implantatet med vår 3D scanner och skickar en digital modell till tandteknikern för att framställa en krona eller en bro beroende av hur många tänder som ska ersättas.

Har Du frågor om tandimplantat är Du välkommen på en kostnadsfri konsultation. Då kan vi titta på vad som är bästa behandlingen för dig.