Våra behandlingar

Vi bedriver allmäntandvård med strävan efter att våra patienter vid behov ska kunna få så mycket kvalificerad vård som möjligt på kliniken. Därför ser vi till att löpande utveckla och utbilda oss. Vi utför det mesta från familjetandvård till fullständiga implantatbehandlingar och omfattande protetiska uppbyggnader av bett. Det hela underlättas av att tandtekniska laboratoriet Isenborg Dental ligger i samma hus.

Våra behandlingar utfällbar lista

Implantat

Idag går det i många fall att ersätta saknade tänder med kronor eller proteser som fästs på titanskruvar direkt i käkbenet. Med hjälp av skiktröntgen kontrollerar vi om käkbenet är lämpligt för implantatbehandling och i de flesta fall utför vi behandlingen med "titthålskirurgi". Vi kan också bygga upp benet med benersättningsmaterial och på så sätt möjliggöra implantatbehandling där det annars saknas tillräckligt med ben. Med hjälp av guideskenor kan vi också placera implantaten med stor precision i mer avancerade fall.

På kliniken har vi god erfarenhet av att utföra implantatoperationer med gott resultat.

Laser

Vi använder oss av laser för behandlning av:

 • Herpesblåsor, afteblåsor.
 • Inflammationer runt visdomständer.
 • Bakteriereduktion i inflammerade tandköttsfickor och rotfyllningar.
 • Skavsår från proteser.
 • För att korta ned läkningstiden och blödningar tex efter en tanduttagning eller operation.

Tandblekning

Tandlossning

En tandlossning, eller paradontit som det också heter, orsakas av en bakterieinflammation i tandens fäste. Känsligheten för parodontit är ofta ärftlig och påverkas även av rökning och tandgnissling eller ökad pressning.

Tandlossning är en smygande infektion som ofta inte märks av förrän det gått långt och är i dag något av ett dolt folkhälsoproblem. Ett tidigt tecken att vara uppmärksam på är dålig andedräkt och blödande tandkött. Då parodontit i så gott som alla fall i grunden orsakas av bakterier gäller det att eliminera dessa. 

Hos oss får du hjälp av tandhygienisten att sanera bettet från bakterier, inflammationer och tandsten för att läka ut och fortsättningsvis undvika parodontit. Dessutom ger tandhygienisten råd om hur du bör sköta munnen för att bibehålla en god munhälsa. Vid kraftigare tandlossning hjälper tandläkaren till, exempelvis i form av operation av inflammerat tandkött och behandling med laser.

Om behandlingen ska ha bra effekt är det dock viktigt att ni själva är noga med att följa upp med ordentlig munhygien och regelbundna kontroller hos oss.

Tandreglering

 • Har du sneda framtänder, men tycker att tandreglering tar lång tid eller är dyrt?
 • Har du irriterat tandkött och svårt att hålla rent pga trångställda tänder?
 • Har dina tidigare tandreglerade tänder åter blivit sneda?

Här på Profydent Tandvård kan vi erbjuda tandreglering av mindre till måttliga avvikelser på framtänderna med Inman Aligner.

 ›  Läs mer om Inman Aligner här

Vad är en Inman Aligner?

Inman Aligner är en enkel, avtagbar tandställning för att korrigera måttligt trångställda och snedställda fronttänder snabbt och säkert. Den fungerar lika bra som fristående behandling som inledande behandling inför fortsatt kosmetisk tandvård med fast tandställning eller skalfasadterapi.

inman-aligner-3d-model.png

Skiktröntgen

I en del fall går det inte med vanlig röntgen att se det som behövs inför en behandling eftersom det ger en platt tvådimensionell bild där viktiga strukturer kan skymmas eller överlappas. Numera kan vi i dessa fall öka möjligheterna genom att ta en skiktröntgenbild.

Skiktröntgen, eller CBCT, ger oss en tredimensionell röntgenbild av ett bestämt område som på datorskärmen går att vända och vrida på som om man höll det i handen.

Det ger oss möjlighet att bland annat:

 • Kontrollera benets tjocklek och form inför implantatbehandling.
 • Se tandens kanaler och dess form vid rotbehandlingar.
 • Bedöma hur rötter böjer sig och nerver går kring visdomständer som ska opereras.

Skonsam bedövning

På vår klinik använder vi en datorstyrd bedövning som gör att vi i de flesta fall kan lägga bedövning utan att du som patient överhuvud taget känner det.

Resultatet är färre och mer precisa injektioner med mindre åtgång av bedövningsmedel.
Som patient slipper du i de flesta fall att bli bedövad i läpp och tunga och känner betydligt mindre fysisk och psykisk smärta.

Här är en kommentar från en patient:

"Hej Mikael!
Du drog ut en tand på mig i torsdagsmorse.
Eftersom du nämnde att bedövningen du använde
är ganska ny, ska jag tala om hur jag upplevde det.
Bedövningen var helt fantastiskt bra! Dels kände jag
aldrig något nålstick när du la på bedövningen.
Jag kände heller aldrig något under utdragningen, och
efteråt fungerade mun och tal direkt eftersom enbart
tanden var bedövad.

Jag har inte heller haft något som helst problem sen
bedövningen släppte, så jag är på det hela mycket nöjd
med din behandling."