Invisalign

Invisalign är en osynlig tandställning i form av genomskinliga skenor som används för att förflytta tänderna. 

Slutresultatet av behandlingen presenteras direkt med hjälp av en simulation som görs med en digital scanner, och då kan man se hur tänderna kommer att bli. På så sätt styr man hela behandlingen utefter patientens önskemål och kan då göra de justeringar patienten önskar. Denna planering kostar 2500 kr om man inte väljer att gå vidare med behandlingen, men ingår annars i totalkostnaden för behandlingen om man accepterar behandlingen. De skenor som man får som patient använder man dygnet runt och tar endast ut dem vid tandborstning samt vid måltidsintag.

Tandställning för vuxna
Invisalign kan utföras på barn och vuxna. Hos oss är åldersgränsen 18 år. Tänk på att det finns ett visst egenansvar vid behandling med Invisalign då det bygger på att du som patient använder skenorna regelbundet och på rätt sätt.

Pris på Invisalign
Behandlingens kostnad varierar beroende på omfattning. Priset kan variera mellan 15.000 – 65.000 kr för en komplett behandling. Oftast hamnar priset på en behandling med Invisalign på runt 30.000-50.000 kr.

Välbeprövad tandställning med över 5 miljoner behandlade patienter. Invisalign är ett välbeprövat system som har funnits i mer än 16 år. Totalt har man behandlat över 5 miljoner patienter världen över. Den digitala planeringen är dess största styrka och tack vare det har man kontroll över hela processen och behandlingen. Mer om behandlingen kan läsas på invisalign.se

Hur sker tandregleringen med dessa skenor?
Tandregleringen sker med hjälp av genomskinliga skenor som man använder dygnet runt, även under natten. Dessa ska endast tas ut vid intag av mat samt tandborstning. Man får en uppsättning av skenor. Antalet beror på hur omfattande behandlingen är. Skenorna är numrerade och byts varannan vecka, beroende på behandlingsschemat. Varje skena flyttar tänderna ca 0,25 mm vilket betyder att 4 skenor kan flytta varje tand 1 mm. När behandlingen är klar s så får man en s.k. retainer som sätts fast på baksidan av framtänderna i över- och underkäke för att motverka recidiv, dvs att tänderna återgår till sina gamla positioner.