Start

 

Vi tar endast emot tidsbokade besök, gäller även provtagning.

Vi hänvisar till 0431-232 30 samt Mitt PTJ.

Recept - du kan ringa och få dina recept förnyade eller gå in på 1177.se. 

 

Om du är äldre än 60 år


Då är det hög tid att du bokar tid för vaccinering. Vi vaccinerar denna åldersgrupp endast under vecka 17 och 18. Efter 14:e maj hänvisar vi till den allmänna vaccineringen med start i juni. 

 

Vaccinering Covid-19

Region Skåne skickar brev när det är dags för din åldersgrupp att vaccineras. Detta brev har regionen formulerat och eventuella fel i brevet råder vi inte över. Vi råder heller inte över när detta brev skickas ut. 

Även om du har fått brevet är det inte säkert att vi har fått vacccin levererat. Det är regionen som bestämmer när, vilket och hur mycket vaccin vi får. 

När det är dags för din åldersgrupp och vi har fått vaccin levererat, kan du boka tid genom att gå in på 1177.se med bank-id. Saknar du bank-id kan du ringa 0431-232 30 och följa instruktionerna. Obs se uppdatering nedan!

Om det inte finns några tider på 1177.se eller ingen instruktion på telefonen för vaccinbokning, beror det på att vi inte har fått något vaccin eller att alla doser är bokade. 

Uppdatering 22 april 2021: Just nu har vi gott om vaccin. Boka gärna via 1177.se
Nu öppnar vi tidbokning för vaccinering mot Covid-19 på 1177.se och 0431-232 30 för dig som är 60+. 

 

Vad gäller om man avböjer att bli vaccinerade med Astras vaccin?
- frågor och svar

Då man inte kan välja vaccin får man tyvärr avstå vid det tillfället. Ångrar man sig senare kan man vaccinera sig tillsammans med den breda allmänheten i fas 4. Men inte heller då får man välja vaccinsort.

Kan man vänta och försöka boka in en ny tid på sin vårdcentral?

Ja, men inte heller då kan man vara säker på att det finns ett annat vaccin.

Vaccination av invånare som är 65 år och äldre

Personer över 65 år är prioriterade för tidig vaccination (fas 2) och vaccineras på vårdcentralen.  

Organ-och benmärgstransplanterade

Det finns ingen gräns för när en organ- eller benmärgstransplantation ska vara genomgången för att erbjudas vaccination under fas 2. Dessa patienter vaccineras vid sjukhusens vaccinationsmottagningar.

Astra Zenecas vaccin har bytt namn till Vaxzevria. 

Om vaccinen Region Skåne erbjuder

Region Skåne vaccinerar med olika sorters vaccin. Vaccintillgång och leveranser varierar, ibland också med kort varsel. Därför kan det hända att vi har fått ett annat vaccin än det vi meddelade vid bokningen.

Det finns möjlighet att vid vaccinationstillfället få mer information om vaccinet du erbjuds. Du kan vid vaccinationstillfället tacka nej, utan att behöva betala för besöket. 

Om du helt uteblir från ett bokat besök för vaccination kommer du att få en faktura på 300 kr för uteblivet sjuksköterskebesök. Ring alltid och avboka din vaccinationstid så vi kan erbjuda tiden till någon annan.   

Kvälls- och helgmottagningen har tillfälligt flyttat till vårdcentralen Laxen på grund av pandemin. 

 

Våra tider

Öppet- och telefontid: måndag -torsdag 8.00-16.00 samt fredag 8.00-15.00
Provtagning: 7.30-9.30 tidsbokning. 
Distriktssköterska: 8.30-12 tidsbokning.
Läkare: 10-11 tidsbokning. 

På vår läkarpraktik i Grevie har du en fast läkarkontakt. Vi är tre erfarna specialister i allmänmedicin som ansvarar för mottagningen och bedömer och behandlar de flesta sjukdomstillstånd.